1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün’de İhvan’dan Seçimleri Boykot Çağrısı
Ürdün’de İhvan’dan Seçimleri Boykot Çağrısı

Ürdün’de İhvan’dan Seçimleri Boykot Çağrısı

Binlerce Ürdünlü gelecek hafta yapılması planlanan seçimleri boykot için yürüdü.

18 Ocak 2013 Cuma 19:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

Amman’da Müslüman Kardeşlerce düzenlenen gösteride Kral Abdullah’ın hükümeti atama yetkisini halka devretmesi talep edildi.

23 Ocak’ta yapılacak seçimlerde 150 sandalye için 213 ü kadın olmak üzere 1.500 aday yarışacak. Yaklaşık 3 milyon geçerli oy sahibinden 2,2 milyonun kayıt yaptırdığı seçimlerde kadınlar için 15 kişilik kota ayrılmış durumda.

İhvan’ın siyasi kolu olan İslami Eylem Cephesi “Kozmetik değişiklikleri reddediyor ve kapsamlı reform talebinde bulunuyoruz” açıklaması yaptı.

Göstericilerin “Halk rejimin ıslah edilmesini istiyor” ve “Dinle Abdullah halk özgürlük istiyor” gibi sloganlar attığı gösteride İhvan temsilcisi Hammam Said “Halkın iktidarı geliyor. Yürüyün ve reform talep edin. Rejim artık kaçacak bir yeri kalmadığını görene kadar halk rejimin reform edilmesi talebini sürdürecek” diye konuştu. Said gelecek hafta yapılacak seçimlerin sadece ülkede demokrasinin var olduğunu göstermek için yapılmış bir tiyatro olduğunu söyledi.

Müslüman Kardeşler adil olmayan anayasal sınırlamaları protesto etmek için seçimleri boykot edeceğini açıkladı ve ülkenin kral tarafından atanmış bir hükümetle değil, seçilmiş bir başbakan tarafından yönetilmesi gerektiğini dillendirdi. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum