1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün'de “Gazze’ye destek” gösterisi yapıldı
Ürdün'de “Gazze’ye destek” gösterisi yapıldı

Ürdün'de “Gazze’ye destek” gösterisi yapıldı

​​​​​​​Ürdün'de binlerce kişi, Gazze'ye ve Filistin direnişine destek amacıyla başkent Amman'da yürüyüş düzenledi.

11 Ekim 2023 Çarşamba 19:12A+A-

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi'nin daveti üzerine "Gürleyen Tufan" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Akşam namazının ardından başkent Amman'daki El-Hüseyni Camisi önünden başlayan yürüyüş, Palmiye Meydanı'nda yatsı namazı sonrasına kadar devam etti.

Gazze ve Filistin direnişi yanlısı slogan atan göstericiler, İsrail'in Amman Büyükelçisinin sınır dışı edilmesi ve büyükelçiliğin kapatılması talebini dile getirdi.

Ürdün ve Filistin bayraklarının yanı sıra "Sizleri savaşta yalnız bırakmayacağız... Ürdün halkı Filistin halkının yanındadır", "Mescid-i Aksa tufanı hepimizin savaşıdır" ve benzeri sloganların yer aldığı pankartlar taşıyan göstericiler, "Halk Filistin'i kurtarmak istiyor" sloganı atarak Filistin ile sınırların açılması çağrısında bulundu.

Ürdünlü Milletvekili Salih el-Armuti, yürüyüş sırasında yaptığı açıklamada, Hamas'ın yaptığının, "yüzyılın anlaşması, Ürdün haritası ve kutsal mekânlar üzerindeki vesayet değişikliği karşısında" Ürdün'ün ulusal güvenliği için bir güç oluşturduğunu söyledi.

Armuti, Ürdün'ün, bu meseleyi hızlıca ele alarak Hamas'a elini uzatması ve merhum Kral Hüseyin bin Talal'ın Amman'da ofis kurmak suretiyle yaptığı gibi yapması gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Armuti, "Gazze'de yaşananlar, Uluslararası Ceza Mahkemesi önünde hesap verilmesini gerektiren savaş suçları ve soykırımdır." dedi.

HABERE YORUM KAT