1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün'de çocuklar, Gazzeli akranlarıyla dayanışma için yürüdü
Ürdün'de çocuklar, Gazzeli akranlarıyla dayanışma için yürüdü

Ürdün'de çocuklar, Gazzeli akranlarıyla dayanışma için yürüdü

Ürdün’de çocuklar, İsrail’in yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi’ndeki çocukların acılarına dikkati çekmek için gösteri yaptı.

18 Kasım 2023 Cumartesi 17:28A+A-

Ülkenin kuzeyindeki İrbid kentinde, Filistinli mültecilerin kaldığı İrbid Mülteci Kampı’nda onlarca çocuk, Gazze’deki çocuklarla dayanışma gösterisi düzenledi.

Kamptaki büyük caminin önünde başlayan gösteride çocuklar, “Canımız, kanımız sana feda olsun ey Aksa” ve “Biz Mülteci kampının çocukları, Gazze’yi kanımızla koruyacağız” gibi Gazze’ye destek sloganları attı.

Gazze’deki akranlarının yaşadıkları acılara dikkati çekmek isteyen çocuklar, Gazze’de öldürülen çocukları temsilen ellerinde içi doldurulmuş kefenler taşıdı.

Filistin bayraklarıyla yürüyen çocuklar, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını kınayan, bazılarının üzerinde “ABD terörün başıdır” yazılı pankartlar açtı.

Gösterinin organizatörlerinden ve İrbid Mülteci Kampı Komitesi Koordinatörü İsmail Akilan, gösterinin amacının çocuklara Gazze Şeridi’nde olanları ve akranlarının orada çektiği acıları anlatmak olduğunu söyledi.

Akilan, yürüyüşle verilmek istenen mesajın ülke dışındaki Filistinliler olarak Gazze halkına destek verdiklerini göstermek olduğunu ifade etti.

Gösteriye katılan 12 yaşındaki Hala Ahmed, Gazze’ye destek olmanın önemine değinerek, Gazzeli çocuklara, “Korkmayın, siz şehitsiniz, Allah’ın nezdinde her şeyi bulacaksınız.” mesajını verdi.

Göstericilerden 13 yaşındaki Muhammed Ebu Hadra da “Ben Gazze’deki çocuklar için buradayım. Allah onların yardımcısı olsun, şehitlerine rahmet etsin ve geride kalanlara da sabır versin.” dedi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT