1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün’de 2 ABD’li Eğitmen Öldürüldü
Ürdün’de 2 ABD’li Eğitmen Öldürüldü

Ürdün’de 2 ABD’li Eğitmen Öldürüldü

Ürdün'ün başkenti Amman'da bir polis eğitim kampında iki ABD'li eğitmen Ürdünlü bir yüzbaşı tarafından vurularak öldürüldü.

09 Kasım 2015 Pazartesi 23:18A+A-

Ürdün'ün başkenti Amman'da bir polis eğitim kampında iki ABD'li eğitmen Ürdünlü bir yüzbaşı tarafından vurularak öldürüldü. ABD yönetimi, saldırıda Amerikalı askerlerin yanı sıra 6 kişinin daha öldüğünü açıkladı. Ürdün hükümeti ise 5 kişinin öldüğünü söylüyor. Saldırıda 6 kişi de yaralandı.

Ürdün’ün başkenti Amman’da bir polis eğitim kampında iki ABD’li eğitmen, Ürdünlü bir asker tarafından öldürüldü. Saldırıyı yapan yüzbaşı rütbesindeki  öldürüldü. Ürdün hükümeti, Amman’ın güneyinde yer alan Muvekkar Kampında meydana gelen olayda 5 kişinin öldüğünü, 6 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ancak Reuters'a konuşan Amerikalı kaynaklar saldırıda toplam 8 kişinin öldüğünü söyledi. 

Saldırganın amacı henüz belirlenemezken, ABD Başkanı Barack Obama 'saldırının çok ciddiye alınması gereken bir gelişme olduğunu' söyledi. Obama, "Soruşturma sürüyor. Bunu çok ciddiye alıyoruz, Ürdünlülerle yakından çalışıyoruz" dedi. 

Ürdünlü bir subay, saldırganın Ürdün güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldüğünü açıklarken saldırganın eğitimci yüzbaşı olduğu bilgisini verdi. 

ABD kampta Irak, Filistin ve Libya polisine eğitim veriyor. 

Kaynak: Al Jazeera

Etiketler :

HABERE YORUM KAT