1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün Yönetimi Mescid-i Aksa'ya Destek Etkinliğine İzin Vermedi
Ürdün Yönetimi Mescid-i Aksa'ya Destek Etkinliğine İzin Vermedi

Ürdün Yönetimi Mescid-i Aksa'ya Destek Etkinliğine İzin Vermedi

Ürdün yönetimi, başkent Amman'ın 130 km güneyindeki El-Kerak kentinde Mescid-i Aksa'ya destek için 16'ıncısı düzenlenecek etkinliği engelledi.

20 Kasım 2016 Pazar 22:14A+A-

İslami Çalışma Cephesi Partisi Genel Sekreteri Muhammed Ez-Zuyud, etkinliğin engellenmesinin, etkinlik çadırına saldırılıp etkinliğin yapılacağı bölgenin suya gark edilmesinin hukuka ve kanunlara aykırı olduğunu söyledi.

Ez-Zuyud, dün akşam (19 Kasım Cumartesi) düzenlediği basın toplantısında, on altı yıldır düzenlenen etkinliğin organizesi için kanuni yollara bağlı kaldıklarını ifade ederek, El-Kerak Valisi'nin sözlü olarak etkinliğe izin verilmeyeceğini bildirmesiyle şoke olduklarını belirtti.

Konuyu Başbakan'a taşıdıkları halde Başbakan'ın hiçbir şey yapamadığını kaydeden Ez-Zuyud, "Başbakan dahi bir şey yapamıyorsa o zaman yetkili kim?" diye sordu.

Ez-Zuyud, Ramallah'ta ve tüm Filistin'de kiliselerde Mescid-i Aksa'ya destek için ezan okunurken Ürdün'de resmi güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'ya destek etkinliğine izin vermemesinin düşünce ve davranış seviyesizliğine işaret ettiğini bildirdi.

Ürdünlü politikacı, bu tür sorumsuz uygulamaların partilerini ve Ürdün halkını Mescid-i Aksa'ya ve kutsal mekânlara destek vermekten alıkoyamayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT