1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün yönetimi Aksa Tufanı'nı destekleyen tabelaları kaldırttı
Ürdün yönetimi Aksa Tufanı'nı destekleyen tabelaları kaldırttı

Ürdün yönetimi Aksa Tufanı'nı destekleyen tabelaları kaldırttı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasıyla protesto düzenleyen birçok Ürdünlü güvenlik güçlerince gözaltına alınmıştı.

28 Ocak 2024 Pazar 15:42A+A-

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları öncülüğünde İsrail'e yönelik 7 Ekim'de başlatılan Aksa Tufanı operasyonu halen devam ediyor.

Ürdün'ün farklı bölgelerinde birçok dükkan sahibi Aksa Tufanı operasyonuna destek amacıyla işyerlerinin ismini "7 Ekim" olarak değiştirmiş, bazıları ise bu isimde yeni işyerleri açmıştı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Ürdün yönetimi ancak İsrail'i rahatsız etmesi beklenen bu gelişme karşısında dükkan sahiplerine "7 Ekim" tabelalarını kaldırmaları yönünde tebligat gönderdi.

Bazı dükkan sahipleri kendilerine yapılan uyarının ardından tabelaları kendileri kaldırırken bazılarının tabelası yerel yönetimlere bağlı birimler tarafından zorla kaldırıldı veya tahrip edildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik amansız ve hedef gözetmeyen saldırılarının başladığı ilk dönemde çok sayıda Ürdünlü sokaklara dökülmüş ve Amman'daki ABD Büyükelçiliği önünde eylem gerçekleştirmişti.

Eylemin ardından Ürdün güvenlik güçleri eyleme katılan çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum