1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ürdün Sendikaları Konseyi, Şükri'nin İşgal Rejimini Ziyaretini Kınadı
Ürdün Sendikaları Konseyi, Şükri'nin İşgal Rejimini Ziyaretini Kınadı

Ürdün Sendikaları Konseyi, Şükri'nin İşgal Rejimini Ziyaretini Kınadı

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, işgal rejimi Başbakanı Netanyahu ile.

12 Temmuz 2016 Salı 09:30A+A-

Ürdünlü meslek örgütleri, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin işgal rejimini ziyaret ederek işgal altındaki Kudüs kentinde Siyonist yetkililerle görüşmesini kınadı.

Ürdün Sendikaları Konseyi, dün (11 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Mısır Dışişleri Bakanı'nın ziyaretinin on yıldır benzeri görülmeyen türde bir ziyaret olduğunu, Ürdün ve Arap sokağını şoke ettiğini söyledi.

Ziyaretin işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik cinayetler işlediği, Yahudi yerleşim birimi inşasının sürdüğü ve Mescid-i Aksa'ya baskınlar düzenlendiği bir dönemde gerçekleştiğini belirten Ürdün Sendikaları Konseyi, Mısır Dışişleri Bakanı'nın Kudüs'ü işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu eşliğinde ziyaret etmesinin Kudüs'ün işgal rejiminin başkenti olduğunu itiraf anlamına geldiğine dikkat çekti.

Bildiride, Arap halklarının işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini reddettiği ve Filistin halkının özgürlük mücadelesini desteklediği, Filistin topraklarından taviz verilmesini ve teslimiyetçi çözümleri kabul etmeyeceği ifade edildi.

Ürdün Sendikaları Konseyi, Mısır'ı geçmişte olduğu gibi başta Filistin davası olmak üzere ümmetin davalarını savunmaya ve Filistin halkının haklı davası aleyhine işgal rejimine destek olmamaya davet etti.

FİEM

HABERE YORUM KAT