1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün Rehine Takası İçin Hazır
Ürdün Rehine Takası İçin Hazır

Ürdün Rehine Takası İçin Hazır

Ürdün hükümeti, IŞİD'in alıkoyduğu Ürdünlü pilot Muaz Safi el-Kesasibe'ye karşılık, Ürdün'de tutuklu Sacide er-Rışavi'nin takas edilmesine hazır olduğunu bildirdi.

28 Ocak 2015 Çarşamba 14:45A+A-

Ürdün hükümeti, IŞİD'in alıkoyduğu Ürdünlü pilot Muaz Safi el-Kesasibe'ye karşılık, Ürdün'de tutuklu Sacide er-Rışavi'nin takas edilmesine hazır olduğunu bildirdi.

IŞİD, Ürdün'de terör suçlamasıyla tutuklu bulunan Irak uyruklu Sacide er-Rışavi'nin 24 saat içinde serbest bırakılmaması durumunda, alıkoyduğu Ürdünlü pilot Muaz Safi el-Kesasibe ile Japon rehine Kenji Goto'nun öldürüleceğini açıklamasının ardından, Ürdün hükümetinden ilk resmi açıklama yapıldı.

Ürdün Hükümet Sözcüsü ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed el- Mumani, Ürdün resmi televizyonuna yaptığı açıklamada, Ürdün hükümetinin IŞİD ile IŞİD'in elindeki Ürdünlü Pilot Kesasibe'ye karşılık, tutuklu Rişavi'nin takas edilmesine hazır olduğunu bildirdi.

IŞiD tarafından yayımlanan görüntülerde Japon rehine Gato eşine seslenerek, "Japonya hükümetinden Ürdün'e her türlü siyasi baskıyı yapmasını iste. Vakit hızla daralıyor. Ürdün hükümeti biraz daha gecikirse Ürdünlü pilotun ölümünden sorumlu olacaktır. Tabii arkasından benim de. Benim hayatta kalmak için 24 saatim var. Pilotun şansı ise bundan daha az. Lütfen bizi ölüme terk etmeyin. Herhangi bir gecikme ikimizin de ölümüne neden olacak. Top şu an Ürdün hükümetinde" demişti.

HABERE YORUM KAT