1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün, Özgürlüğüne Kavuşan Esiri İsrail’e İade Etti
Ürdün, Özgürlüğüne Kavuşan Esiri İsrail’e İade Etti

Ürdün, Özgürlüğüne Kavuşan Esiri İsrail’e İade Etti

Ürdün, özgürlüğüne kavuşan Ürdünlü esiri işgal rejimine iade etti. Esirin babası, "Kahramanlar böyle mi ödüllendirilir?" diyerek tepki gösterdi.

10 Şubat 2015 Salı 12:46A+A-

Ürdün yönetimi, dün akşam (9 Şubat Pazartesi) mahkumiyet süresini tamamladıktan sonra işgal zindanlarından serbest bırakılan Ürdünlü esir Hamza Ed-Debbas'ın ülke topraklarına girişine izin vermedi.

Ed-Debbas ailesi, işgal rejimi tarafında çıkış işlemlerini tamamladıktan sonra Ürdün tarafına geçmek için kapıya gelen Hamza Ed-Debbas'ın iki saat sorgulandıktan sonra Kral Hüseyin Köprüsü'nden zorla işgal rejimi tarafına gönderildiğini söyledi.

Esirin babası, Ürdünlü yetkililerin oğlunu aşağılayıcı bir şekilde kelepçeleyip bir nakliye aracına koyarak işgal rejimi tarafına teslim ettiğini belirterek, şaşkınlığını dile getirdi ve "Ürdün tarihine parlak sayfalar kazandıran kahramanlar böyle mi karşılanır? İşgale karşı direndiği için gözaltına alınan böyle mi ödüllendirilir?" diye sordu.

Ürdünlü Kayıplar ve Esirler Milli Komitesi sözcüsü ve eski esir Fadi Ferah da Ürdün yönetiminin Hamza Ed-Debbas'ı sınırdan geri çevirmesini eleştirerek, bunun özgür insanlara karşı yapılmış utanç verici bir davranış olduğunu bildirdi.

İşgal güçleri Ürdünlü esir Hamza Ed-Debbas'ı 45 aylık mahkumiyet süresini tamamlamasının ardından Cuma günü serbest bıraktı. Ed-Debbas'ın ailesinin Amman'da yaşadığı bildirildi.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT