1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ürdün, Mescid-i Aksa'ya Güvenlik Kamerası Yerleştirmekten Vazgeçti
Ürdün, Mescid-i Aksa'ya Güvenlik Kamerası Yerleştirmekten Vazgeçti

Ürdün, Mescid-i Aksa'ya Güvenlik Kamerası Yerleştirmekten Vazgeçti

Mescid-i Aksa'ya kamera yerleştirilmesine Filistinli gruplar şiddetle karşı çıkmıştı.

19 Nisan 2016 Salı 19:46A+A-

Ürdün Başbakanı Abdullah En-Nesur, Mescid-i Aksa'ya güvenlik kameraları yerleştirme projesinin durdurulduğunu açıkladı.

En-Nesur, bugün (18 Nisan Pazartesi) Ürdün Haber Ajansı Petra'ya yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'ya güvenlik kameraları yerleştirilmesi projesi üzerinde uzlaşı olmadığını belirtti.

Proje konusunda anlaşmazlık olduğunu ve Filistinlilerin projenin hedefleri konusunda endişeleri bulunduğunu ifade eden En-Nesur, bu nedenle projeyi durdurma kararı aldıklarını söyledi.

"Filistin'deki tüm kardeşlerimizin görüşlerine saygı duyuyoruz" diyen En-Nesur, Filistin halkının tercihlerini daima desteklediklerini ve her zaman yanında olduklarını dile getirdi.

Projenin amacının Mescid-i Aksa'nın avlusuna yerleştirilecek güvenlik kameralarıyla işgal güçlerinin ihlallerinin tespit edilmesi ve belgelenmesi olduğunu öne süren En-Nesur, İsrail'in başlangıçta projeyi engellemeye çalıştığını fakat başarısız olduğunu iddia etti.

Filistinli gruplar ve önde gelen şahsiyetler, işgal güçlerinin kamera kayıtlarına ulaşarak aktivistler aleyhinde kullanabileceği endişesiyle Mescid-i Aksa'ya güvenlik kameraları yerleştirme projesine karşı çıkmış ve Ürdün'e projeden vazgeçmesi çağrısında bulunmuştu.

FİEM

HABERE YORUM KAT