1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün İhvanından Aksa İntifadasına Destek
Ürdün İhvanından Aksa İntifadasına Destek

Ürdün İhvanından Aksa İntifadasına Destek

Ürdün İhvanı, İslam dünyasından Filistin halkına ve başlattığı İntifadaya destek vermelerini istedi.

30 Ekim 2015 Cuma 20:38A+A-

Ürdün Müslüman Kardeşler Cemaati Şura Meclisi, Filistin İntifadası’nın desteklenmesini ve her yolla yanında yer alınmasını isteyerek, intifada karşısında sessizliğini koruyan Arapların resmi tavrını kınadı.

Şura Meclis Başkanı Nevaf Ubeydat tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ürdün hükümetinden Mescidi Aksa ve Kudüs’e yönelik sorumluluklarını yerine getirmesi istenirken, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin duyurduğu uzlaşının Mescidi Aksa’yı zaman ve mekân olarak ikiye bölmenin zeminini oluşturmaktan başka bir şeye yaramadığı belirtildi.

İhvan lideri yaptığı açıklamada, Netanyahu’nun Kerry’nin ziyaretinden önce Mescidi Aksa’nın Ürdün Evkafına tekrar verileceği konusunda Ürdün hükümetiyle uzlaşıya varıldığını söylemesinin zaman kazanmak ve kamuoyunu yanıltmaktan başka bir şey olmadığını, bunu söyleyen Netanyahu’nun bu süre içinde olumlu bir adım atmadığını dile getirdi.

İşgalci Siyonist rejime karşı bıçaklı intifada başlatan, Mescidi Aksa’yı saldırılardan korumak için burada nöbet tutan bütün kahramanları selamlayan İhvan lideri, İslam dünyasından Filistin halkına ve başlattığı İntifadaya destek vermelerini istedi.

 

HABERE YORUM KAT