1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün İhvanı'ndan 11 Eylül Yasasına Tepki
Ürdün İhvanı'ndan 11 Eylül Yasasına Tepki

Ürdün İhvanı'ndan 11 Eylül Yasasına Tepki

Ürdün'deki İslami Çalışma Cephesi, ABD'de 11 Eylül yasa tararısının onaylanmasına tepki gösterdi.

08 Ekim 2016 Cumartesi 17:38A+A-

Ürdün'de Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi (İÇC), ABD'de 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine Suudi Arabistan aleyhine dava açma imkanı veren yasanın İslam'ı ve Müslümanları hedef aldığını belirtti.

İÇC Genel Sekreteri Muhammed ez-Zeyudi yaptığı yazılı açıklamada, "11 Eylül yasası" olarak bilinen "Terörizmin Sponsorlarına Karşı Adalet Yasası"nın ABD Kongresi'nde onaylanmasını şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Açıklamada, "İÇC, ABD'nin Suudi Arabistan'a karşı yapığı iftira ve şantaja dayanan zalim kampanyaları takip etmektedir. ABD'deki lobiler ve güç odaklarının arkasında olduğu bu yasa, İslam ve Müslümanları hedef almaktadır." denildi.

Uluslararası ilişkilerdeki temel ilkelere aykırı olduğu belirtilen yasayla hukuk ve mantıktan yoksun olarak maddi kazanç elde etmenin amaçlandığı kaydedildi.

ABD'de 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine Suudi Arabistan aleyhine dava açma imkanı veren tasarı, Senato ve Temsilciler Meclisi'nde 28 Eylül'de kabul edilerek yasalaşmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum