1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün İhvanı 9 Yıl Aradan Sonra Seçimlerde
Ürdün İhvanı 9 Yıl Aradan Sonra Seçimlerde

Ürdün İhvanı 9 Yıl Aradan Sonra Seçimlerde

Ürdün halkı bugün parlamentonun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nin 130 üyesini belirlemek üzere sandık başına gitti. Seçimleri 9 yıldır boykot eden Ürdün'deki Müslüman Kardeşler'in siyasi kanadı da sandık başında yer aldı.

20 Eylül 2016 Salı 21:07A+A-

Ürdün halkı bugün parlamentonun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nin 130 üyesini belirlemek üzere sandık başına gitti. Seçimlere 2007'den bu yana ilk kez Müslüman Kardeşler'in siyasi kanadı İslami Hareket Cephesi de katılıyor.

4 milyondan fazla seçmen, 1252 aday arasından tercih yapacak.

Meclisteki sandalyelerin 27'si ise kadınlara, Hristiyanlara ve diğer etnik azınlıklara ayrılmış durumda.

Ürdün Kralı 2. Abdullah, parlamentonun üst kanadı olan Senato'nun üyelerini hükümetin onayı olmaksızın görevden alma yetkisine sahip.

Demokratik reform yönünde atılmış küçük bir adım olarak görülen bugünkü seçimlerde ise gözler, katılım oranında ve muhaliflerin performansında olacak.

9 yıldır ilk kez seçimlere katılan Müslüman Kardeşler daha önce 2010 ve 2013'te yapılan son iki genel seçimi, seçim sistemini ve usulsüzlük yapılacağına yönelik iddialar nedeniyle boykot etmişti.

Dünya Bülteni'nde yer verilen habere göre uzmanlar, hareketin siyasi kanadı olan İslami Hareket Cephesi'nin 20'ye yakın milletvekili çıkarmasını bekliyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum