1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün, Hava Sahasını İsrail’e Açtı
Ürdün, Hava Sahasını İsrail’e Açtı

Ürdün, Hava Sahasını İsrail’e Açtı

Obama'nın ziyareti sonrası Ürdün'ün, İHA'ların Suriye'de keşif yapabilmesi için hava sahasını İsrail'e açtığı iddia edildi.

22 Nisan 2013 Pazartesi 14:26A+A-

Ürdün, İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait insansız hava araçlarının Suriye'de keşif uçuşları yapabilmesine izin verdi. İsrail uçaklarının Ürdün semalarında rahatlıkla uçabildiği iddia edildi.

Ürdün Kralı'nı hava sahasının İsrail'e açılması için ikna eden ise ABD Başkanı Barack Obama oldu. Obama'nın Mart ayındaki Ürdün ziyaretinde söz konusu kararın alındığı belirtildi.

İstediği Zaman Vurabiliyor!

Fransa'nın Le Figaro Gazetesi'nde pazar günü yer alan habere göre, Suriye'de ne olup bittiğini anlamaya çalışan İsrailliler keşif uçuşları yapmakla kalmıyor aynı zamanda bu uçaklar silah da taşıyorlar ve Suriye'deki hedefleri vurabilme kapasitesine sahipler.

Rus Savunma Sistemi Zorluyor

Le Figaro'nun Batılı bir askeri yetkiliye dayandırdığı haberde, İsrail hava araçlarının keşif yaparken Suriye'deki Rus hava savuma sistemlerine karşı zorlandığı da ifade ediliyor.

İsrail, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve Suriye'deki yönetimin karşılıklı silah transferi yaptığını iddia ederek, bölgede belli aralıklarla saldırı düzenliyor.

Öte yandan, İsrail yönetimi Suriyeli muhalifler içerisindeki bazı grupları 'aşırı' kabul ederek kontrol altında tutulması gerektiğini ileri sürüyor. 

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT

3 Yorum