1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün Halkından Hükümete “Sınırları Açın” Çağrısı!
Ürdün Halkından Hükümete “Sınırları Açın” Çağrısı!

Ürdün Halkından Hükümete “Sınırları Açın” Çağrısı!

Esed rejimi güçlerinin vahşi saldırılarına maruz kalan Dera kırsalından çaresizce Ürdün sınırına yönelen muhacirlere kapıları kapatan Ürdün yönetimi halktan tepki alıyor.

30 Haziran 2018 Cumartesi 11:37A+A-

Dera ve çevresinde rejim güçlerinin başlattığı vahşi saldırılardan kaçıp Ürdün sınırına yönelen binlerce Suriyelinin dramı sürüyor. Ürdün yönetimi altyapısının yetersizliği yüzünden daha fazla mülteciyi barındıramayacağı gerekçesiyle sınırını kapattı. Sınırın muhacirlere kapatılmasına tepki gösteren Ürdünlüler ise sosyal medyada açılan hesaplarla çağrılarda bulunuyorlar.

“Sınırları açın” etiketiyle açılan hesaplara yollanan binlerce mesaj Suriyeli mazlumlarla dayanışma çağrısı içermekte. “Ekmeğimizi paylaşmaya hazırız” ifadesi en çok paylaşılan mesajlar arasında  yer alıyor.

İran ve Rusya destekli  rejim güçlerinin son saldırılarıyla birlikte bugüne kadar yaklaşık 120 bin Suriyeli evini terk etmek  zorunda kaldı.

Ürdün’de BM kayıtlarına göre 650 bin muhacir bulunmakta. Fakat Ürdün hükümeti gerçek rakamın bunun tam iki katı olduğunu söylüyor.

Bu arada HizbulEsed lideri Nasrullah taraftarlarına Suriye’nin güneyinde zaferin eşiğinde oldukları açıklaması yaptı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT