1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün Halkı İşgal Rejiminden Gaz Alımını Protesto Etti
Ürdün Halkı İşgal Rejiminden Gaz Alımını Protesto Etti

Ürdün Halkı İşgal Rejiminden Gaz Alımını Protesto Etti

Ürdünlüler, başkent Amman’da hükümetin işgal rejimiyle gaz alımı konusunda anlaşma yapmasını protesto etti.

04 Kasım 2016 Cuma 22:19A+A-

Cuma namazından sonra başkent Amman’ın Abdali bölgesinde bulunan Kral Abdullah Camiinden çıkan Ürdünlüler, hükümetin işgal rejiminden gaz ithal etmesini protesto edip, yapılan anlaşmayı sert bir dille eleştirdiler.

Siyonist Düşmanla Gaz Anlaşmasına Karşı Ulusal Girişim’in düzenlediği yürüyüşe katılanlar sık sık anlaşma aleyhinde sloganlar atarak, bunun Filistin halkına karşı her türlü cinayeti meşru göre Siyonist rejime destek anlamına geldiğini, dolayısıyla anlaşmaya imza atanların cezalandırılması gerektiğini haykırdılar.

Gösteride Ulusal Girişim adına konuşan avukat Sena El-Eşkar, Ürdün milletvekillerinden halkın talebine uyarak kontrol ve gözetim sorumluluklarını yerine getirerek gaz anlaşmasını bozmalarını isteyerek, bu anlaşmanın kanun ve anayasaya aykırı olduğu gibi ülke bütçesine de fazlasıyla zarar verdiğini savundu.

Geçen Ağustos ayında Ürdün’le işgal rejimi arasında varılan gaz anlaşması, işgal rejiminin 15 yılda Ürdün’e 45 milyar metreküp gaz vermesini, Ürdün’ün de buna karşılık 15 milyar dolar ödemesini öngörüyor.

FİEM

Etiketler :

HABERE YORUM KAT