1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Unutmadık, unutmayacağız o bir katildi!
Unutmadık, unutmayacağız o bir katildi!

Unutmadık, unutmayacağız o bir katildi!

İran’a ait ülke elçilikleri hep bir ağızdan Katil Süleymani için “Hero” nitelendirmesinde bulundu. İran elçiliklerine ait sosyal medya hesapları ‘Halep kasabını’ andıkları gönderilerde Süleymani için anti-terörist ve kahraman yakıştırmalarında bulundu.

01 Ocak 2022 Cumartesi 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İran’da gözyaşı ve matem bir gelenek olmanın da ötesinde yaşam biçimi halini almış durumda. Kuzey Kore’nin liderinin arkasından zorla ağlatılan insanların bir benzerlerinin İran’da da yaşadığı görülürken, devleti yönetenler ağlama ve matem seansları ile “kendi katillerini” anmayı şeref sayıyorlar.

Suriye’de milyonlarca insanın kanına giren Katil Esed’e mühimmat, komutan, uçak, yakıt, para, paralı asker ve daha birçok şey temin eden, Müslümanların kanına ortak olan İran, Halep Kasabı olarak bilinen ve ABD tarafından öldürülen General Kasım Süleymani için matem törenleri düzenliyor.

Kudüs Gücü Komutanı olarak bilinen ancak Suriye ve Irak’ta Müslüman katletmekle meşgul olan Kasım Süleymani'nin ikinci ölüm yıldönümünde İran Devrim Lideri Ali Hamaney de ağladı.

 

 

Süleymani ile ilgili okuduğu kitaptan sonra bir olayı anımsatan Hamaney ağlayarak, Müslümanları öldürmesi için Suriye ve Irak’a gönderdiği kiralık katiline olan özlemini dile getirmiş oldu.

İran devlet medyası da Katil Süleymani’nin arkasından hazırladığı videolarda onun için “kahraman” yakıştırmasında bulunurken, paylaştığı video ve içeriklerle de propagandasını zenginleştirdi.

İran elçiliklerinin mesajlarının gerçeği yansıtmadığını bütün tarih kayıt altına aldı. Biz de, "Onun için istediğiniz kadar kahraman deyin o bir katildi!" hatırlatmasında bulunuyoruz. 

İran elçiliklerinin kimi paylaşımları, 

iran-1.jpgiran-2.jpgiran-3.jpgiran-4.jpgiran-5.jpgiran-6.jpgiran-7.jpgiran-8.jpgiran-9.jpgiran-10.jpgiran-11.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum