1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. UNRWA'nın Bütçesinde Açık 120 Milyon Dolara Çıktı
UNRWA'nın Bütçesinde Açık 120 Milyon Dolara Çıktı

UNRWA'nın Bütçesinde Açık 120 Milyon Dolara Çıktı

Kısa adı UNRWA olan BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve İmar Ajansı'nın sözcüsü Sami Muşa'şa' bir yıllık bütçesi bir milyar 200 milyon doları bulan UNRWA'nın bütçesinde 150 milyon dolar açık olduğunu dile getirdi.

07 Eylül 2019 Cumartesi 19:22A+A-

Muşa'şa', UNRWA'nın tasfiye edilmesi için yapılan tüm çalışmalara ve kaynaklarının kesilmesine rağmen ajansın hizmetlerini sunduğu beş bölgede yeni öğretim yılını başlatmayı başardığını ifade etti.

Muşa'şa', bugün (7 Eylül Cumartesi) Filistin'in Sesi radyosuna yaptığı açıklamada UNRWA'nın siyasi ve mali yardımlarının devam etmesini sağlamak, önümüzdeki üç yıl içinde BM nezdindeki çalışmalarını yenilemek için Filistin ve Ürdün diplomasisiyle ve Arap Birliği teşkilatıyla yardımlaşma içinde olduğunu belirtti.

Muşa'şa', yolsuzluk iddialarını soruşturma için oluşturulan heyetle de yardımlaşma içinde olduklarını ve yolsuzluk iddialarını teşkilatın verdiği hizmetlerle karıştırmamak gerektiğini belirtti.

UNRWA, Filistin meselesine adil bir çözüm bulununcaya kadar Filistinli mültecilere yardım edilmesi amacıyla BM Genel Kurulu'nun kararıyla 1949 yılında kurulmuştu.

Ancak ABD yönetimi son yıllarda bu teşkilata yaptığı yardımı tamamen kestiği gibi başka ülkelerin de yardımlarını kesmeleri ve teşkilatın tamamen tasfiye edilmesi için baskı uyguluyor.

Teşkilat hâlen çalışma yaptığı beş bölgede 5 milyon 300 bin mülteciye hizmet veriyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT