1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ünlü İşadamının Kardeşi İntihar Etti!
Ünlü İşadamının Kardeşi İntihar Etti!

Ünlü İşadamının Kardeşi İntihar Etti!

Süzer Grubu Onursal Başkanı ünlü işadamı Mustafa Süzer’in kardeşi Hüseyin Cahit Süzer, İstanbul-Bahçeşehir’deki ofisinde kafasına sıktığı tek kurşunla intihar etti.

04 Şubat 2015 Çarşamba 01:35A+A-

Süzer’in yanı başında “Ölümümden kimse sorumlu değildir. Bunalımdaydım” yazılı not bulundu

Ünlü işadamı Mustafa Süzer’in kardeşi Hüseyin Cahit Süzer hayatına son verdi. Aileyi şoka uğratan Süzer’in, intihar öncesi bir not bırakarak ölümünden kimseyi sorumlu tutmadığı ortaya çıktı. Olay, Bahçeşehir Defne 1 sitesi B-6 blok giriş kattaki ofiste dün sabah saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Süzer Grubu Onursal Başkanı Mustafa Süzer’in emlak alım-satım işiyle uğraşan kardeşi işadamı Hüseyin Cahit Süzer (62), ruhsatlı tabancasıyla başına bir el ateş ederek intihar etti. Yaklaşık yarım saat sonra ofise gelen sekreteri, kapının kilitli olması nedeniyle içeriye giremedi.

CESEDİ SEKRETER BULDU
Süzer’in telefonlara da cevap vermemesi üzerine çilingir çağıran sekreter, ofise girdiğinde korkunç manzarayla karşılaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, işadamının hayatını kaybettiğini belirledi. Ofiste yapılan aramada, Hüseyin Cahit Süzer’in kendi el yazısıyla yazılmış, “Ölümümden kimse sorumlu değildir. Bunalımdaydım” yazılı bir not bulundu. Süzer ile aynı sitede kalan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı da olayın gerçekleştiği B-6 Blok'a gelerek yetkililerden bilgi aldı.

GÖRÜNTÜLER İNCELENECEK
Polis, tüm güvenlik kamerası görüntüleriyle intihar notuna el koydu. Polis ekipleri ve savcı tarafından ofiste yapılan 3 saatlik detaylı incelemenin ardından Süzer’in cesedi, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Cenaze arabasına, Süzer'in ailesi ve yakınları da otomobilleriyle eşlik etti. Hatırlanacağı gibi işadamının yeğeni Nazlı Süzer de 2011 yılında intihar girişiminde bulunmuştu.

Süzer Grubu’nun ilginç bağlantıları

Gülen Cemaati’ne olan yakınlığıyla bilinen Süzer Ailesi, Beylikdüzü’nde grubun CEO’su Sami Çakır adına bir Fatih Koleji yaptırmıştı. Kentbank eski sahibi Mustafa Süzer’in de aralarında bulunduğu 35 sanığın yargılandığı ve Danıştay’ın verdiği kararla düşürülen davada ise paralel yapı izi olduğu iddia edilmişti. Bu ilişkideki en çarpıcı trafik 17 Aralık günü Mustafa Süzer’in Fethullah Gülen’i Pensilvanya’da da ziyaret etmesiyle gerçekleşmişti. Mustafa Süzer’in oğlu Baran Süzer, Gülen’i kendisinin 4, babasının ise daha fazla ziyaret ettiğini açıklamıştı. Süzer ailesi en çok Taksim’deki ünlü Gökkafes’le anıldı. Kaçak yapıya ruhsat alabilmek için otel dönemin hükümetince Şişli sınırları içerisine dahil edildi. Süzer ailesinin ekonomik operasyonla AK Parti’yi çökertmeye çalışan Neoconlarla ilişkili pek çok önemli ismi Gökkafes-Ritz Carlton Otel'de ağırladığı ve ailenin Türkiye’yi hedef alan para-güç trafiğinde önemli bir pozisyonu olduğu da sık sık köşe yazılarına konu olmuştu.

(Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT