1. HABERLER

  2. HABER

  3. Üniversitelerdeki Şebbihalara Dur!
Üniversitelerdeki Şebbihalara Dur!

Üniversitelerdeki Şebbihalara Dur!

Esed'in yerli Şebbihaları TKP'li ve TGB'li öğrenciler UDEF'in stantlarına saldırdı ancak geri püskürtüldüler.

20 Mayıs 2013 Pazartesi 15:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Beşşar Esed ve Baas rejiminin Türkiye üniversitelerindeki kolluk güçlerinin kırmızı görmüş boğa misali Özgür Suriye bayrağının açıldığı stantlara, kermeslere yönelik saldırıları sürüyor. Üniversitelerde tahakkümcü, baskıcı, faşizan ve başkasına söz hakkı tanımayan sol-sosyalist ve Kemalist gençlik gruplar, sadece bayanların bulunduğu stantlara da saldırmaktan geri kalmıyorlar.

Esed’in yerli şebbihaları son olarak Türkiye’de eğitim gören yabancı uyruklu misafir öğrencilerle ilgilennen Uluslararası Öğrenci Derneklerinin çatı kuruluşu Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF)’in stantlarına saldırdılar. Öğrencileri Buluşmaları adlı etkinlikleri organize eden UDEF’in stantlarında Suriyeli öğrencilerin ve Özgür Suriye sembollerinin bulunması konusunda hazım sorunu yaşayan TGB’li ve TKP’li öğrenciler stantların kaldırılması için saldırıya geçtiler.

Bursa, Eskişehir ve İzmir’de gerçekleşen saldırılarda TGB’li ve TKP’li öğrenciler UDEF’li öğrenciler tarafından dağıtılmış ve stantlar korunmuştur. Provokasyona gelmeyeceklerini açıklayan UDEF’li öğrenciler karşı saldırıya geçmeyeceklerini; ancak bu yaşananlarda olduğu gibi saldırıya uğramaları durumunda stantlarını koruyacaklarını dile getirdiler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan UDEF, şu ifadelere yer verdi:

6. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları devam ederken önce Bursa’da daha sonra İzmir ve Eskişehir’de Suriyeli öğrencilerimiz Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri tarafından taciz ve saldırıya uğramıştır. İlk olarak geçen hafta Bursa’da gösteri yapan grup, Suriye standında Özgür Suriye Ordusu bayrağının kullanılmasını bahane ederek, tacizde bulunmuş ve emniyet mensuplarının müdahalesiyle saldırı sona ermiştir. Federasyon olarak bu saldırıyı münferit bir olay olarak görmek istedik. Fakat geldiğimiz noktada bu hafta da yukarıda ifade ettiğimiz gruplar İzmir ve Eskişehir’de de Suriye standlarına saldırmış ve bazı öğrencilerimizin yaralanmasına sebep olmuştur.

Kendilerini demokrasi ve özgürlüğün temsilcileri olarak tanımlayıp, demokrasi ve özgürlüğün uğramadığı Suriye meselesinde de ‘gönüllü Esed şebihaları’ olan ve Türkiye kamuoyunun çok iyi tanıdığı bu insanları nefretle kınıyoruz. Bundan sonraki süreçte de şimdiye kadar olduğu gibi yapacakları saldırılarda kendilerine karşılık vermeyeceğimizi, fakat Türkiye’ye eğitim görmeye gelen, bu ülkede misafir olan ve güvenlikleri bize emanet olan öğrencilerimizi sonuna kadar koruyacağımızı açıkça beyan ediyoruz.

udef-tkp-tgb.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum