1. HABERLER

  2. HABER

  3. Üniversitelerde İçki Yasaklandı
Üniversitelerde İçki Yasaklandı

Üniversitelerde İçki Yasaklandı

YÖK, üniversite kampusları içerisinde yer alan sosyal tesislerde alkol kullanımını ve satışını yasakladı.

05 Ekim 2012 Cuma 13:08A+A-

YÖK Başkanlığı’ndan Türkiye’deki tüm üniversite rektörlükleri, Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğü ve Vakıf Meslek Yüksek Okulları Müdürlükleri’ne gönderilen genelgeye göre üniversite kampusları içerisinde bulunan sosyal tesislerde içki kullanımı ve satışı yasaklandı. YÖK’ün genelgesinin ardından, aralarında Diyarbakır Dicle, Kayseri Erciyes ve Denizli Pamukkale’nin de bulunduğu dokuz üniversitenin sosyal tesislerinde içki satışı durduruldu. YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Yekta Saraç imzalı genelgede, yükseköğretim kurumlarına ait kampus içi ve dışındaki mekânlarda alkollü içki tüketimi ve sigara yasağına ilişkin mevzuat hükümlerine aykırı uygulamalar yapıldığı yönünde haber ve bilgiler ulaştığı belirtildi.

Anayasa’nın ‘Gençliğin korunması’ başlıklı 58’inci maddesine atıf yapılan genelgede, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkındaki yönetmelikte belirtilen alkollü içki satışı yapılması yasak yerler hakkında da bilgi verildi. Genelgede, yükseköğretim kurumunda alkollü içki içmenin disiplin suçu olarak kabul edildiği belirtildi.

Yazı bir ay önce geldi

Genelgenin yayınlanmasının ardından Diyarbakır’da bulunan Dicle Üniversitesi kampüsündeki sosyal tesislerde üç gün önce içki satışı durduruldu. Rektörlük, sosyal tesislerin girişine bir yazı asarak içki satışının durdurulduğunu personeline bildirdi. Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, sosyal tesislerinde daha önce içki satışı yapıldığını belirterek şunları söyledi: “Yaklaşık bir ay önce YÖK’ten bir yazı geldi. Yazıda, ‘Kampüs içerisinde eğitim ve öğretim verilen yerlerde, öğrenci yurtlarında, spor çalışmalarının yapıldığı yerlerde kesinlikle içki satışı yapılamaz’ şeklindeydi. Buna binaen biz de birkaç üniversiteye sorduk. Diğer üniversitelerde uygulamaları sorduk ve bu çerçevede olduğunu gördük. Yani içki yasağının uygulanması konusunda bir tutarlılık gördük. Biz de YÖK’ün gönderdiği genelge çerçevesinde bu hafta başından beri içki yasağı uygulamaya başladık. Bu tamamiyle YÖK’ten gelen yazı üzerine ve diğer üniversitelerdeki uygulamaları gördükten sonra uygulamaya konmuştur.”

TARAF

HABERE YORUM KAT

2 Yorum