1. HABERLER

  2. HABER

  3. Üniversitede Esed Tartışması
Üniversitede Esed Tartışması

Üniversitede Esed Tartışması

Üniversitede Adem Özköse ile solcu öğrenciler arasında yaşanan tartışmada solcu öğrenciler salonu terk etmek zorunda kaldı.

21 Mart 2013 Perşembe 17:22A+A-

Suriye ile ilgili programları daha önceleri birçok kez sabote etmeye, engellemeye çalışan Türkiye Gençlik Birliği’ne yakın solcu öğrenciler bu sefer de Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde ortaya çıktı.

Avrasya Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen ve gazeteci-yazar Adem Özköse’nin konuşmacı olduğu konferansta bir grup solcu öğrenci konferansı sabote etmeye çalıştı. Grup adına söz alan solcu bir öğrenci “Sayın Beşşar Esed iddia edildiği gibi bir diktatör değildir, emperyalizme karşı direnen bir kahramandır. Asıl diktatör paşaları içeri attıran Başbakan Erdoğan’dır. Özgür Suriye Ordusu da bir çete yapılanmasıdır.” deyince tartışma başladı.

Yaklaşık 7-8 dakika süren karşılıklı  tartışmanın ardından solcu öğrenciler diğer öğrencilerin protestoları ve yuhalamaları eşliğinde salonu terk etmek zorunda kaldılar.

Adem Özköse de “Eğer devrimcilik Beşar Esed gibi bir diktatörü desteklemekse böyle devrimcilik yerin dibine batsın” diyerek Esed’i savunan solcu öğrencilere tepki gösterdi.

İşte Esed’i destekleyen öğrencilerle Adem Özköse arasında yaşanan tartışmadan görüntüler: 

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum