1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Üniversite Gençliği Şer Cephesine Direnen Suriye Halkını Selamlıyor
Üniversite Gençliği Şer Cephesine Direnen Suriye Halkını Selamlıyor

Üniversite Gençliği Şer Cephesine Direnen Suriye Halkını Selamlıyor

Özgür-Der Üniversite Gençliği Suriyeli kardeşleriyle dayanışmak ve direnişe destek vermek amacıyla 22 Şubat Pazartesi günü saat 13.00’te Beyazıt’ta İstanbul Üniversitesi önünde buluşuyor.

21 Şubat 2016 Pazar 11:58A+A-

Konuyla ilgili Özgür-Der Üniversite Gençliği tarafından yapılan duyuruda şu açıklamalara yer verildi:

Şer Cephesi Karşısında Direnen Suriye Halkını Selamlıyoruz!

Suriye halkının Esed rejiminin katliam, işkence ve baskılarına rağmen 5 yıldır kararlılıkla sürdürdüğü mücadelesi İran ve Hizbullah’ın ardından Rusya’nın da savaşa doğrudan müdahalesiyle geçtiğimiz Eylül ayından bu yana yeni bir sürece girdi. Bu yeni süreçte de Suriyeli Müslümanların direnişi tüm zorluklara rağmen kararlılıkla devam ediyor. Suriyeli muhalif gruplar gerek karadan şebbihalar, Şii milisler, PYD/YPG ve IŞİD militanlarının saldırılarına gerekse de Rusya’nın havadan gerçekleştirdiği bombardımanlara göğüs germeğe çalışıyor. Son olarak kuşatma altındaki Halep ile Türkiye arasındaki koridorun PYD/YPG tarafından kesilme girişimleri Suriye halkının onurlu direnişi karşısındaki koalisyonu tüm çıplaklığıyla ortaya koymaktadır. ABD, İran, Rusya, Hizbullah, PKK/PYD başta olmak üzere bütün şer güçler Esed rejimin saflarında bir araya gelmiş Suriye halkının iradesini teslim almaya çalışıyorlar.

Suriye’de Esed rejimi, ona destek veren emperyalistler ve işbirlikçilere karşı devam eden haklı mücadele ümmetin ortak direnişidir. Türkiyeli Müslümanların direnişe dün olduğu gibi bugün de desteği kararlılık ve dirayetle sürüyor. Buna istinaden Özgür-Der Üniversite Gençliği de Suriyeli kardeşleriyle dayanışmak ve direnişe destek vermek amacıyla 22 Şubat Pazartesi günü saat 13.00’te Beyazıt’ta İstanbul Üniversitesi önünde buluşuyor.

Tarih: 22 Şubat 2016 Pazartesi

Saat: 13.00

Yer: İstanbul Üniversitesi Önü-Beyazıt

HABERE YORUM KAT