1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ümmetin Ramazan Bayramı Mübarek Olsun!
Ümmetin Ramazan Bayramı Mübarek Olsun!

Ümmetin Ramazan Bayramı Mübarek Olsun!

Rabbimizden, bütün İslam coğrafyasının müntesiplerine bu bayramı kardeşlik ve dayanışma içerisinde geçirecek ve bu kardeşliği daim kılacak bir anlayış, feraset ve merhamet diliyoruz.

23 Mayıs 2020 Cumartesi 23:22A+A-

HAKSÖZ HABER

Bugün Ramazan Bayramı... Kardeşlerimizle kucaklaşma, mustazaflarla dayanışma, çocuklarımızla sevinme ve ümmet bilincimizi çoğaltma zamanı… Lakin insanlık olarak bir salgın imtihanı ile baş başayız. Bu imtihan bizlere bugüne kadar yaşadığımız tüm bayramlardan farklı bir bayramı yaşatmaktadır şüphesiz. Bayram namazının, bayramlaşmanın, Sıla-ı Rahimin icra edilemediği buruk bir bayram..

Bu salgın imtihanı tabi ki bizlere  Kur’an ve arınma ayı olan Ramazan’dan üstümüze düşen dersleri çıkarmamıza, bilincimizi, birikimimizi geliştirmemize, sevincimizi, umudumuzu ve kardeşliğimizi perçinlememize engel olmamakta aksine daha fazla tefekkür etmeye ve ümmet coğrafyasında bombardımanların altında evlerinden çıkamayan Müslüman kardeşlerimizi bir an olsun anlamaya vesile olabilmelidir.

Dostlarımızla, akrabalarımızla yan yana gelerek halleşemiyor, mazlum ve mağdur insanları ziyaret edemiyor olmak zalimlerle aramıza set çekmeye, mazlum ve mağdur insanların acılarını hissedip paylaşmaya, gözyaşlarının dinmesi için dualar etmeye de engel olmamaktadır.  

Bütün bu zorlukların bir imtihan olduğu bilinciyle Tüm kardeşlerimizin bayramı mübarek olsun!

İşgal, ateş, esaret ve varil bombaları altında; açlık ve yoksullukla imtihanda; sürgünde, mülteci kamplarında ya da karanlık küflü zindanlarda; yasak ve zorbalıklara karşı eylemde; silah başında ve kıyamda olan bütün kardeşlerimizi unutmadan, sınırları aşan bir kavganın özlemi ve ümmet olma bilincinin coşkusuyla bayramımız mübarek olsun.

Rabbimizden, bütün İslam coğrafyasının müntesiplerine bu bayramı kardeşlik ve dayanışma içerisinde geçirecek ve bu kardeşliği daim kılacak bir anlayış, feraset ve merhamet diliyoruz.

Bu kutlu bayramın bereketiyle evlerimizde bütün kirlerimizden hicret etmeyi, onurlu bir sevdayla tutunduğumuz mücadelemizle barışık bir duruşu kaim kılmayı, tevhid ve adalet adına Kur'ani ilkelerle var olma mücadelemizi çoğaltmayı duamızın başına koyuyoruz.

Rabbimizden bu duamıza sonsuz rahmetiyle icabet ederek günahlarımızdan bizi temizlemesini ve içinden geçmiş olduğumuz salgın musibetinden bizleri en kısa sürede kurtarmasını diliyoruz. Ömrümüzü Ramazan; ahiretimizi ise bayram kılmasını niyaz ediyoruz.

Rabbimiz yolumuzu açık, umudumuzu diri, bayramımızı mübarek kılsın.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

5 Yorum