1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. UMMAN

  4. Umman’da Gösteriler Sürüyor
Umman’da Gösteriler Sürüyor

Umman’da Gösteriler Sürüyor

Umman'da iş ve siyasi reform taleplerinde bulunanların gösterisi devam ediyor. Ülkede dördüncü gününe giren gösterilerde askerler, ülkenin kuzeyindeki liman kenti Sohar'da toplanan kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı.

02 Mart 2011 Çarşamba 00:16A+A-

Görgü tanıkları, açılan ateşte bir kişinin yaralandığını belirtti. Aynı tanıklar, birkaç yüz kişinin toplandıklarını, askerin açtığı ateşin ardından dağılan kalabalığın liman yakınındaki bir kavşakta yeniden toplandığını ve askerlerin çekildiğini anlattılar. Göstericiler önceki gün, günde 160 bin varil rafine petrolün ihraç edildiği Sohar limanının girişini kapatmış, gösteriler başkent Muskat'a yayılmıştı.

Ülkede 40 yıldır iktidarda olan Sultan Kabus Bin Said, önceki gün, 50 bin kişinin istihdam edilmesi, işsizlik maaşının yükseltilmesi ve iktidarın parlamento benzeri bir danışma konseyine genişletilmesi için çalışmalar yapmayı taahhüt etmişti. Doktorlar, Sohar'da dün düzenlenen gösterilerde 6 kişinin öldüğünü söylerken, Sağlık Bakanlığı ölü sayısını bir olarak açıklamıştı. Öte yandan Umman hükümetinin, ülkedeki yönetim karşıtı gösterilerin ardından başkent Muskat'ın kuzeyine asker konuşlandırdığı bildirildi. Adının açıklanmasını istemeyen bir hükümet yetkilisi, can kaybının olduğu liman kenti Sohar'ı da kapsayan gösterilerin yayılabileceği öngörüsüyle bölgeye birlikler konuşlandırdığını belirtti.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT