1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. UMH Güçleri Rus Yapımı Hava Savunma Sistemini İmha Etti
UMH Güçleri Rus Yapımı Hava Savunma Sistemini İmha Etti

UMH Güçleri Rus Yapımı Hava Savunma Sistemini İmha Etti

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçler, iki Rus yapımı Pantsir hava savunma sistemini imha ettiklerini duyurdu.

17 Mayıs 2020 Pazar 12:12A+A-

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçler, Hafter'e bağlı milislerin kontrolündeki Vatiyye Askeri Hava Üssü'ne sevk edilen Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) temin ettiği iki Rus yapımı Pantsir hava savunma sistemi (HSS) ve Çin yapımı Wing Loong II tipinde bir silahlı insansız hava aracını (SİHA) imha ettiklerini duyurdu.

UMH, 25 Mart'ta "Barış Fırtınası" operasyonunu başlatmış, 13 Nisan'da da Trablus'un batısındaki 7 belde ve bir şehri Hafter milislerinden geri alarak başkentten Tunus sınırına kadar uzanan sahil şeridinde 3 bin kilometrekarelik alanında kontrolü sağlamıştı.

Çölün ortasında geniş ve korunaklı bir askeri alan olan başkentin 140 kilometre güneybatısındaki Vatiyye, 7 ile 10 bin askerlik kapasitesiyle stratejik açıdan büyük önem taşıyor.

UMH birlikleri, üssü milislerden geri almak için düzenlenen operasyonlarla "paralı asker ile milislerin barınağı ve sivillere yönelik hava saldırılarının merkezi durumundaki Vatiyye Askeri Hava Üssü'nün etkisiz hale getirilmesinin amaçlandığını" bildirmişti.

Mepa News

HABERE YORUM KAT