1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KAFKASYA

  4. Umarov Sivillere Yönelik Saldırıları Yasakladı
Umarov Sivillere Yönelik Saldırıları Yasakladı

Umarov Sivillere Yönelik Saldırıları Yasakladı

Kafkasya'da Rusya'ya karşı direnişe devam eden savaşçıların lideri Dokko Umarov, sivil hedeflere saldırıları yasakladı.

08 Şubat 2012 Çarşamba 09:26A+A-

Kafkasya Emirliği lideri Dokko Umarov, Rus halkının zarar gördüğü tüm eylemleri yasakladığını açıkladı. Umarov, askerî hedeflere yönelik saldırılarda sivillerin korunması talimatını verdi.

Kavkazcenter'ın yayınladığı videoda Umarov, Rus halkının bir çete tarafından yönetildiğini iddia ederek, halkın çete rejimi tarafından sömürüldüğünü ifade etti.

Rus halkının Putin'e yönelik muhalefetinin anlamlı olduğunu ifade eden Dokko Umarov, meşru hedeflerin FSB (İstihbarat), Askeri hedefler ve Putin'i destekleyen siyasiler olduğunu söyledi.

Dokko Umarov'un açıklamasının tam metni:

"Sevgili mücahid kardeşlerim, Kafkasya Emirliği'ne bağlı mücahidlere ve özel operasyonlar yürüten kardeşlerime sesleniyorum. Bugün, gelinen nokta öyle gösteriyor ki, Rusya halkı artık Putin'in uygulamalarından bıkmış durumdadır ve O'nu desteklemediğini göstermektedir. Rus halkı, Kafkasya'da İslam'a karşı acımasızca savaşan bu aşağılık çete rejiminin esiri durumundadır. Bu sebeple, Rusya topraklarında yapacağımız özel operasyonlarda sivil halkı koruyacağız. Çünkü, bu Peygamber Efendimiz (s)'in buyruğudur: Bize karşı savaşmayan ve İslam'a karşı savaşan idarecilerini desteklemeyen halk sivildir. Dinimiz, bu sebeple bize bu şekilde tanımlanan bir halka dokunmamızı ve onları korumamızı emretmektedir.

Bugün, Rus halkı kendisini sömüren bu çete rejiminin esiridir. Bu sebeple, tüm mücahidlerime ve özel operasyon yürüten tüm birliklerime kesin bir dille emrediyorum: Rusya topraklarında yapılacak olan tüm özel operasyonlarda sivil halkı koruyun. Hedefiniz, FSB, Rus Özel Harekatçıları, Ordu Birlikleri gibi askeri hedefler ve Putin'i destekleyen siyasiler ve hainlerdir. Bunlar, sözleri ve yaptıkları işlerle İslam'a ve Müslümanlara zarar veren kişilerdir ve Allah'ın düşmanlarıdır. Biz operasyonlarımızın sınırlarını ve hedeflerini açıkça ortaya koyduk. Umarım, benim emrimi doğru şekilde anlar ve yerine getirirsiniz. Çünkü bunu bize Allah emretmektedir."
 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum