1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Uluslararası Af Örgütü'nden "Gazze Platformu" Haritası
Uluslararası Af Örgütü'nden "Gazze Platformu" Haritası

Uluslararası Af Örgütü'nden "Gazze Platformu" Haritası

Uluslararası Af Örgütü, savaş suçları konusunda insan hakları ihlallerini ortaya koymak için İsrail'in geçen yaz Gazze'ye düzenlediği saldırılarla ilgili dijital bir harita hazırladı.

08 Temmuz 2015 Çarşamba 17:26A+A-

Uluslararası Af Örgütü, savaş suçları konusunda hesap sorulabilirliği ve insan hakları ihlallerini ortaya koymak için Siyonist İsrail'in geçen yaz Gazze'ye düzenlediği saldırılarla ilgili dijital bir harita hazırladı. 

İnternette yer alan "Gazze Platformu" isimli haritada İsrail'in Gazze'de geçen yaz hedef aldığı noktalar ve bunların sayıları görülebiliyor. Ön bilgilerin girildiği ve gelecek aylarda daha fazla bilginin yer alacağı harita, İsrail'in sistematik saldırılarını ve ihlallerini ortaya koyuyor. 

Af Örgütü'nün Ortadoğu ve Kuzey Afrika Programı Direktörü Philip Luther, "Gazze Platformu, İsrail'in 2014 Gazze saldırılarıyla ilgili kayıt altına alınmış en geniş bilgi platformu. Bu, İsrail'in geçen yaz Gazze'ye 50 gün boyunca düzenlediği 2 bin 500'den fazla saldırıyı ve neden olduğu tahribatı gösteriyor. Bu platform ayrıca İsrail'in sistematik saldırılarını gözler önüne seriyor. Amacımız insan hakları konusunda araştırma yapanlara bir kaynak ve yapılan ihlallerle ilgili hesap sorulabilirlik sağlamak" ifadelerini kullandı. 

Platformda İsrail'in Gazze'ye düzenlediği her saldırının saati ve yeri görülebiliyor. Fotoğraf, video, görgü tanıklarının ifadeleri ile uydu görüntülerinin de mevcut olduğu platformda arama da yapılabiliyor. 

Londra ve Gazze'deki bir grup araştırmacının aylar süren çalışmalarının ardından hazırlanan platforma Gazze'deki Al Mezan ve İnsan Hakları için Filistin Merkezi (PCHR) gibi kuruluşlar da katkıda bulundu. Af Örgütü, yeni bilgi ve kanıt elde ettikçe platformu güncellemeyi planlıyor. 

AA

HABERE YORUM KAT