1. HABERLER

  2. HABER

  3. Uludere'de Katledilenlerin Aileleri Meclis'te
Uluderede Katledilenlerin Aileleri Mecliste

Uludere'de Katledilenlerin Aileleri Meclis'te

Uludere'de katledilen 34 kişinin yakınları, dün Meclis'i ziyaret etti. Aileler sorumluların bir an önce bulunmasını istedi.

11 Nisan 2012 Çarşamba 10:29A+A-

 

Şırnak'ın Uludere ilçesi sınırında “terörist” sanıldığı iddia edilerek yapılan hava bombardımanında katledilen 34 kişinin yakınları, dün TBMM'de siyasi parti temsilcileriyle görüştü.

İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün'le de bir araya gelen aileler, sorumluların bir an önce bulunmasını istedi. Olayda hayatını kaybeden Mehmet Ali Tosun'un babası Zeki Tosun, "4 aydır gözlerimize uyku girmedi." diyerek, Uludere Komisyonu'nun konuyu aydınlatacağına inandıklarını ifade etti.

Uludere'den yola çıkan 45 kişi, yaklaşık 20 saatlik karayolu yolculuğu sonrası dün öğle saatlerinde Meclis'e geldi. Uludereliler, ilk olarak BDP'nin devam eden grup toplantısına katıldı. Ardından İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na giderek Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün ile görüştü. Komisyon çalışmalarına ilişkin bilgi veren Üstün, "Adım adım giderek, sorumluları bulacağız. Hiçbir şey karanlıkta kalmayacak." ifadelerini kullandı. Komisyon üyesi AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan da Üstün'ün konuşmasını Türkçe bilmeyen bazı kadınlara Kürtçe olarak tercüme etti.

Görüşmede söz alan ölen Mehmet Ali Tosun'un babası Zeki Tosun bugüne kadar olayla ilgili kendilerini tatmin edecek bir açıklama yapılmadığını belirterek sitem etti. Uludere Komisyonu'nun olayı aydınlatacağına inandıklarını anlatan Tosun, "Yargıdan ve Meclis'ten bir an önce bu faillerin bulunmasını istiyoruz. 4 aydır gözümüze uyku girmedi. Bize yapılan bu zulüm aslında bütün Türkiye'ye yapıldı. Biz de bu ülkenin evlatlarıyız. Bu çocuklar hepimizin." diye konuştu.

“FAİLLERİN BULUNMASI BOYNUMUZUN BORCU”

Uludere'den gelen aileler, ardından AK Parti, CHP ve MHP gruplarını ziyaret etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile görüşen aileler, olayın aydınlatılması taleplerini yineledi. Bir acılı anne, "Kürtlere barış eli uzansın. Hepimiz mademki kardeşiz, ırkçılık hiçbir zaman olmasın." dedi.

Ailelerin acısının farkında olduklarını belirten Bahçekapılı, olayın 'Kürtlere yönelik bilinçli bir hareket' olarak algılanmaması gerektiğini vurgularken, "AK Parti hükümeti Uludere faciasının karşısında asla suskun kalmamıştır. Faillerin bulunması boynumuzun borcudur." şeklinde konuştu.

Uludereli aileleri, CHP adına Grup Başkan Vekili Muharrem İnce karşıladı. Olaydan çok üzüldüklerini belirten İnce, "Bunun sorumlusunun bulunması lazım. Hepimiz bu ülkenin birinci sınıf vatandaşlarıyız." ifadelerini kullandı.

MHP'li Atila Kaya da bir an önce sorumluların bulunması konusunda hassas olduklarını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT