1. HABERLER

  2. HABER

  3. Uludere Pilotları Göz Hapsinde
Uludere Pilotları Göz Hapsinde

Uludere Pilotları Göz Hapsinde

Uludere’de bombalamayı yapan F-16 pilotlarının, üslerinde gözetim altında tutuldukları iddia edildi.

17 Ocak 2012 Salı 13:24A+A-

Uludere’de 34 köylünün yaşamını yitirdiği bombalamayı yapan F-16 pilotlarının Genelkurmay tarafından gözetim altında tutulduğu, Karargâh’ın dışına çıkarılmadığı iddia edildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin, dünkü köşesinde bu iddiayı gündeme getirdi. Küçükşahin, Ankara’daki kaynaklarına dayandırdığı yazısında şunları yazdı: “Uludere’deki bombalama faciasının hangi istihbarat kaynağının hatası olduğu sorularını da sorgulamadım değil; ama ‘geçiştirildi’ desem yeri. ‘Bu bombalamadan sivil otoritenin önceden haberi var mıydı?’ sorusunun aynı şekilde belirsizliğe bırakılmasını da ilginç bulabiliriz.”

“Konuyla ilgili soruşturma/inceleme süreci devam ettiği için hani bazı konulara açık yanıtlar verilememiş olabilir” diyen Küçükşahin, devamla şunları dile getirdi: “Ama bana gelen bir başka bilgi var ki teyit edecek bir yetkili bulamadım. Kaynağımdan ise çok emin olduğum için ‘Bu nedir’ diye sormak isterim.

Soruşturma çerçevesinde bombalamayı yapan pilotlara, o günden beri karargâh dışına çıkma izni verilmiyor, sanki gözetim altında tutuluyorlarmış. Ailelerin, ‘verilen koordinatları tam tutturdukları için kahraman görülmesi gereken evlatlarının’ tek suçlu ilan edilmesinden korktuklarını belirtmeli.”

HABERE YORUM KAT

1 Yorum