1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ukrayna'da Göstericilere Polis Müdahalesi
Ukrayna'da Göstericilere Polis Müdahalesi

Ukrayna'da Göstericilere Polis Müdahalesi

Ukrayna'da devam eden hükümet karşıtı gösterilerde çevik kuvvet polisi eylemcilere müdahale etti.

11 Aralık 2013 Çarşamba 11:16A+A-

Başkent Kiev'de göstericilerin merkezi konumundaki Bağımsızlık Meydanı'na gece yarısı baskın yapan polis, barikatları kaldırdı ve meydanın değişik bölgelerine kurulan çadırları söktü.

Çevik kuvvet polisinin müdahalesi üzerine göstericilerle polis arasında çıkan çatışma sabaha kadar devam etti.

Arbede sırasında bazı göstericiler ulusal marşlarını söyleyerek ''Yazıklar olsun. Biz direneceğiz'' sloganları attı. Çıkan çatışmada dokuz göstericinin gözaltına alındığı, çok sayıda eylemci ve polisin yaralandığı bildirildi.

Saatler süren müdahalenin ardından polis ve belediye çalışanları enkazı buldozerlerle kaldırdı.

Bu arada çatışmalar sırasında Ortodoks bir rahibin, Ukrayna'nın ünlü sanatçısı Ruslana'nın bir şarkısındaki  ''Canımızı yakma. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz'' sözlerini söylemesi dikkat çekti.

Ukrayna'da 21 Kasım tarihinden sonra hükümet karşıtı gösteriler düzenleyen muhalefet, hükümetin ve cumhurbaşkanının istifasını talep ediyor.

Protestolar, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in, Rusya ile ilişkilere zarar vereceği gerekçesiyle AB ile ülkesini yakınlaştıracak iki önemli anlaşmayı imzalamaması üzerine patlak vermiş ve gösteriler dünya gündemine oturmuştu.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Yanukoviç, AB ile Partnerlik Anlaşması'nın hazırlıkları için bugün için Brüksel'de görüşmeleri başlatmayı planladıklarını söylemişti.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT