1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ukrayna'da Ateşkese Rağmen Silahlar Susmuyor
Ukrayna'da Ateşkese Rağmen Silahlar Susmuyor

Ukrayna'da Ateşkese Rağmen Silahlar Susmuyor

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasında, ateşkes ihlallerinin olduğu, son 24 saatte bir Ukrayna askerinin öldüğü bildirildi.

18 Mart 2015 Çarşamba 17:55A+A-

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasında 15 Şubat'ta başlayan ateşkes sürecine rağmen bölgede ateşkes ihlallerinin olduğu, son 24 saatte bir Ukrayna askerinin öldüğü bildirildi.

Donetsk'teki havaalanı, Mariupol yakınlarındaki Şirokino kasabası ile Bahmutovka köyü yakınlarında bazı ateşkes ihlalleri meydana gelirken, her iki taraf da ihlallerde birbirlerini suçluyor.

Ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Ukrayna Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, son 24 saatte ayrılıkçıların 11 kez ateşkes ihlali yaptığı belirtildi. Açıklamada, ayrılıkçıların bu saldırılarında bir askerin yaşamını yitirdiği, beş askerin yaralandığı ifade edildi. Ateşkese rağmen, Mariupol, Donetsk havaalanı ve Bahmutovka köyü yakınlarındaki durumun gerginliğini koruduğu kaydedildi.

Açıklamada, ayrılıkçıların cephe hattında gizli olarak askeri varlığını arttırdığı vurgulanırken, ayrılıkçıların insansız hava araçları ile havadan keşif çalışmaları yaptığı, son 24 saatte üç defa insansız hava aracı görüldüğü belirtildi. 

Doğudaki ayrılıkçıların tek taraflı ilan ettiği "Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin savunma bakanlığından yapılan açıklamada ise son 24 saatte hükümet güçlerinin 14 kez ateşkes ihlali yaptığı ileri sürüldü. Açıklamada, ordu birliklerinin saldırılarında ölen veya yaralanan ayrılıkçı olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

HABERE YORUM KAT