1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ukrayna Hükümetinde Kriz
Ukrayna Hükümetinde Kriz

Ukrayna Hükümetinde Kriz

Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Ayvaras Abromaviçus, görevinden istifasını isteyerek parlamentonun yarın bu kararını onaylamasını istedi.

03 Şubat 2016 Çarşamba 13:51A+A-

Düzenlediği basın toplantısında Abromaviçus, ekibi ile birlikte istifa kararı aldığını açıkladı. Buna gerekçe olarak Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko Bloku Başkan Yardımcısı Igor Kononenko’nun Bakanlık işlerine karışmasını gösteren Abromaviçus, “İstifa sebebi, reformların ve çalışma sistemimizin aktif bir şekilde bloke edilmesidir. Artık bu, çalışmalarımıza destek vermemek ya da reformların yapılmasına yönelik siyasi irade eksikliği değil. Bu, reform çalışmalarımızın doğrudan engellenmesi için aktif faaliyetlerdir” şeklinde konuştu.

Özellikle Naftogaz ve Savunma Sanayi gibi devlet işletmelerinin para akışları üzerinde kontrol sağlama girişiminde bulunulmasından rahatsızlığını dile getiren Abromaviçus, “Bu sistemde çalışmayı reddediyorum. Ne ben ne ekibim, yenilenmiş eski siyasete hizmet etmeye hazır değiliz” dedi.

Yatsenyuk hükümetine 2 Aralık 2014'te Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı olarak atanan Litvanya asıllı Ayvaras Abromaviçus, Ukrayna vatandaşlığını sonradan almıştı. Bakanlık görevi öncesinde finans sektöründe varlık yöneticisi olarak çalışan Abromaviçus, uzmanlar tarafından Ukrayna’da reformların gerçekleşmesi için getirilen yabancı ekibin temsilcilerinden biri olarak nitelendiriliyor.

AA

HABERE YORUM KAT