1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ukrayna Başbakanı İstifa Etti
Ukrayna Başbakanı İstifa Etti

Ukrayna Başbakanı İstifa Etti

Ukrayna Başbakanı Azarov, ülkedeki krizin barışçıl yollarla çözümü için istifa ettiğini açıkladı.

28 Ocak 2014 Salı 11:00A+A-

Dört yıldır görevde olan Ukrayna Başbakanı Mikola Azarov yaptığı açıklamada, “Ülkedeki çatışmalara barış getirmesi amacıyla kişisel bir karar alarak cumhurbaşkanına istifamı sundum” dedi.

Azarov, "uyuşmazlığa barışçıl bir çözüm bulmaya yönelik sosyal ve siyasi mutabakat şansını artırmak amacıyla, kişisel bir karar aldığını" ifade etti.

Ukrayna'da yaşanan krizin, ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimine yönelik tehdit oluşturduğunu söyleyen Azarov, "Kriz aynı zamanda her Ukrayna vatandaşı için bir tehdittir" ifadesini kullandı.Ukrayna'da iki ayı aşkın süredir devam eden krizi sona erdirmeye yönelik olarak bugün parlamentoda güven oylaması yapılacak. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, protestoları yatıştırmak için muhalefet liderlerinden Arseniy Yatsenyuk’a başbakanlık teklifinde bulunmuştu.

Ülkede 21 Kasım 2013’de Avrupa Birliği (AB) ile Ortaklık Anlaşması’nın askıya alınmasıyla birlikte başlayan ve 16 Ocak’ta meclisten özgürlükleri kısıtlayan yasanın geçmesiyle alevlenen eylemler, başkent Kiev’den ülke geneline yayılmıştı.

Eylemlerin giderek büyümesinin ardından Mikola Azarov bugün istifa ettiğini açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT