1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. UHUB’dan Av. Dagir Khasakov ile Dayanışma Çağrısı
UHUB’dan Av. Dagir Khasakov ile Dayanışma Çağrısı

UHUB’dan Av. Dagir Khasakov ile Dayanışma Çağrısı

UHUB bir basın açıklaması yaparak, Rusya ve Kafkasya’da Müslümanların haklarını savunması ile tanınan ve Moskova’da bir duruşma esnasında hukuksuzca gözaltına alınan Av. Dagir Khasakov’un tutuklanmasını protesto edeceğini duyurdu.

02 Ekim 2019 Çarşamba 13:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

Av. Dagir Khasavov’un aynı zamanda üyeleri olduğunu belirten Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB), Khasavov ile dayanışmak amacıyla Türkiyeli birçok avukat ve aralarında Hukukçular Derneği, Istanbul Center of International Law (ICIL), Hukukun Üstünlüğü Platformu (HÜP), Hukukçu Kadınlar Derneği, Yeryüzü Avukatlar Derneği, Yeryüzü Adalet ve İnsan Hakları Derneği (YAİDER) gibi kuruluşların bulunduğu STK’lar ile birlikte eylem yapacaklarını duyurdu.

“Moskova’da avukatlık görevini ifa ederken duruşma esnasında hukuka aykırı olarak gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan Avukat Dagir KHASAVOV’a destek için bütün hukukçu ve insan hakkı savunucularını cüppeleri ile birlikte Basın Açıklamasına davet ediyoruz.” denilen açıklamada eylem detaylarıyla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

Yer: Rusya Başkonsolosluğu önü, İstiklal Caddesi-Beyoğlu

Tarih: 4 Ekim 2019, Cuma

Saat: 10.30

Rusya coğrafyasında ve Kafkasya’da Müslümanların Haklarını savunması ile tanınan, aslen Kumuk Türkü olan Çeçenistanlı Avukat Dagir Khasakov, Moskova’da Rus polisleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Konuyla alakalı önceki haberimiz >>>

HABERE YORUM KAT