1. HABERLER

  2. HABER

  3. Uğur Dündar, 28 Şubat’ta Ofis Basmış
Uğur Dündar, 28 Şubat’ta Ofis Basmış

Uğur Dündar, 28 Şubat’ta Ofis Basmış

28 Şubat’ın hışmına uğrayanlardan Merve Kavakçı, dün Darbe Komisyonu'na verdiği ifadede ilginç bir bilgi aktardı.

20 Ekim 2012 Cumartesi 13:27A+A-

“Uğur Dündar, Akrep marka tüfeklerle dayımın Ankara'daki ofisini bastı. Ancak o sırada dayım ofiste değildi.”

18 Nisan 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi’nden başörtülü olarak milletvekili seçilen Merve Kavakçı, yemin ettirilmeyişinin üzerinden geçen 13 yıl sonra Meclis Komisyonu'na 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını anlattı: 

Silahlı Kuvvetler gölgesinde silahsız DSP güçlerinin TBMM çatısı altındaki bir darbesidir. Din ve ifade hürriyeti engellenmiştir. Meclisin itibarı zedelenmiştir. Bu ayıp Meclisimizin üzerinde kalmıştır.

Darbecilerin güdümündeki devlet beni ve ailemi hedef gösterdi. 

Ecevit'ten Hüsamettin Özkan vasıtasıyla partinin ileri gelenlerine bir teklif getirilerek Genel Kurul'a girmemem istendi. 

2 Mayıs 1999'dadiğer milletvekilleri gibi adım okunduğu zaman andımı içebilmek için Genel Kurul'a girdim. Türkiye'nin gözleri önünde DSP'nin protestosuyla karşılaştım. 

BİR DAHA TELEFON AÇMADI 

Bülent Ecevit'in konuşması ile eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanı Demirel beni fitne çıkartmakla suçladı ve ajan iftirasını attı. 

Demirel iki dayımı da, Turan Güngen ve Orhan Güngen'i onlara ilk isimleri ile hitap edecek kadar yakından tanırdı. Ailemi yakinen tanır ve ajan olmadığımı da iyi bilirdi.

Dayım Orhan Güngen'in Kavaklıdere'deki ofisi Uğur Dündar ve 2 adamıyla Akrep adlı makinalı tüfeklerle basıldı. Bu olay yemin töreninin akabinde Dündar'ın hakkımda yaptığı Arena programına hazırlık aşamasında gelişti. Ofiste dayım yokmuş, sadece Vehbi Kalın adında görevli varmış. Dayım geldiğinde kalabalık hala mevcutmuş, ancak Dündar ve ekibi ayrılmışlar oradan. Dündar, dayımı aradı. Dayım da görüşmenin kaydını aldığını söyleyince Dündar bir daha aramadı.

Kızlarım okula koruma eşliğinde gittiler. 

Nuh Mete Yüksel, baskını yapmadan önce basına haber vermiş. Nuh Mete Yüksel geldi, kapıyı yumruklamaya ve apartmanı "aç kapıyı, biliyorum, içeridesin" diye bağırarak inletmeye başladı.

 

HABERE YORUM KAT