1. HABERLER

  2. HABER

  3. Üç Maymun En Sevdikleri Oyun
Üç Maymun En Sevdikleri Oyun

Üç Maymun En Sevdikleri Oyun

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu gazete ve televizyonlar, Gülen örgütüyle paralel yayın yapıyor. Gülen'in AK Parti'yi bitirme ve Türkiye'yi kan gölüne çevirme senaryolarına ise yer verilmiyor

04 Şubat 2014 Salı 13:27A+A-

Yargı ve polisin içine sızan adamlarıyla hükümeti devirme girişiminde bulunan Fethullah Gülen örgütünün gerçek yüzünü ortaya koyan yeni skandallar, medyanın bir bölümü tarafından hâlâ görmezden geliniyor. Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet, Posta ve Radikal gazeteleri ile Kanal D televizyonu ise kirli ilişkiler ağını ya görmezden geliyor ya da Gülen örgütünün gazete ve televizyonlarına paralel yayın yapmayı sürdürüyor. Doğan medyası Gülen örgütünün polis ve yargı içindeki mensuplarının yaptığı kirli operasyonları, paralel yapının bakış açısıyla kamuoyuna duyurarak tepki toplamıştı. Ardından, ABD'de yaşayan Gülen'in, Pensilvanya'daki malikânesinde, Türkiye'deki örgüt elemanlarıyla yaptığı telefon konuşmaları ortalığa döküldü. Gülen, iki parti halinde internete düşen telefon konuşmalarında, AK Parti hükümetinden milletvekillerinin ayrılması için örgütüne talimatlar veriyor, hangi ihalenin hangi işadamına verileceğini belirliyordu. Telefon kayıtlarında, örgütün AK Parti hükümetini dağıtarak yeni bir parti kurma hazırlığı içine girdiği, barış sürecini bitirerek Türkiye'yi kan gölüne dönüştürmenin hesaplarını yaptığı anlaşılıyordu. Hürriyet ve Doğan Grubu'nun diğer yayın organları Gülen ve örgütünün, Türkiye'yi dizayn etmek için kurdukları komplolar karşısında sessizliğe gömüldü. Gezi olaylarında, küçük korsan gösterileri provokatif bir üslupla kamuoyuna duyurmaktan çekinmeyen Hürriyet, 17 Aralık darbe girişiminde paralel yapının servis ettiği sahte delilleri ve ses kayıtlarını hiçbir çekince koymadan yayımladı. Hürriyet ve internet sitesi, birçok haber sitesinde ve sosyal medyada kıyamet koparan Gülen ve örgütünün komplolarına tek satır yer vermedi. 

GÜLEN KASETİNİ GÖRMEDİLER

17 Aralık darbe girişiminden sonra illegal dinlemeler ve sahte delilleri hoyratça yayımlayan Zaman ve Hürriyet'in paralel yayın anlayışı hâlâ sürüyor. Türkiye'yi sarsan Fethullah Gülen konuşmalarına bu iki gazete de tek satır yer vermedi.

Sabah

HABERE YORUM KAT

1 Yorum