1. HABERLER

  2. HABER

  3. Üç İlçede Başörtülü Adaylar Kazandı
Üç İlçede Başörtülü Adaylar Kazandı

Üç İlçede Başörtülü Adaylar Kazandı

Konya'nın Meram, Ankara'nın Güdül ve Diyarbakır'ın Kocaköy ilçelerinde başörtülü adaylar seçimi kazandı.

31 Mart 2014 Pazartesi 13:23A+A-

Türkiye genelinde dün yapılan yerel seçimlerde iki ilçede başörtülü aday belediye başkanı seçildi. Konya'nın Meram ilçesinde Fatma Toru, Ankara'nın Güdül ilçesinde ise Havva Yıldırım, AK Parti'den başkan seçildi. Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde ise BDP adayı Berivan Elif Kılıç seçimleri kazanarak başkan oldu.

İLK BAŞÖRTÜLÜ BAŞKAN MERAM'DAN

AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Ulvi Bezirci, Konya'nın Meram ilçesinde belediye başkanlığını, adayları Fatma Toru'nun kazandığını açıkladı.

Bezirci, yaptığı açıklamada, kendilerine gelen bilgiye göre, adayları Fatma Toru'nun kazandığını söyledi.

FATMA TORU'UN ÖZ GEÇMİŞİ

Toru, 1972 yılında Konya'da doğudu. İlk ve orta öğrenimini Konya'da tamamladı. 1994'te Selçuk Ünversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Meram Belediyesinde, Çaybası Kentsel Dönüsüm Projesi sorumlusu olarak görev yapmıştı. Fatma Toru, Evli ve 2 çocuk annesi.

GÜDÜL'ÜN BAŞKANI DA BAŞÖRTÜLÜ

Ankara'nın AK Parti Güdül İlçe Başkanı Sedat Bodukçu, resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını adayları Havva Yıldırım'ın kazandığını açıkladı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Yıldırım 2 bin 710, MHP adayı Nurettin Yiğitel bin 391, BBP adayı Abdullah Usgut 945, CHP'nin adayı Ömer Güney 268 oy aldı.  

AK Parti İlçe başkanı Sedat Boduk yaptığı açıklamada, bu sonucun kendilerini ve partililerini çok sevindirdiğini belirterek, "Seçim sonuçları, başta Güdülümüz olmak üzere bütün halkımıza hayırlı olsun" dedi.

HAVVA YILDIRIM'IN ÖZGEÇMİŞİ

1976 Güdül doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1997'de mezun oldu. Üniversite mezuniyetinin ardından avukatlığa 1999 yılında Güdül'de başladı. 15 yıldır avukatlık yapıyor.

2001 yılında AK Parti Güdül İlçe Başkanlığı kurucusu olan Yıldırım, 2009 yerel seçimlerine kadar 2 dönem de seçilerek, ilçe başkanlığı görevini yürüttü.

2009 yılında AK Parti'den Ankara İl Genel Meclis Üyesi olarak seçilen Yıldırım, Tüketici Sorunları ve Hakem Heyeti Başkanlığı Üyeliği, İnsan Hakları Kurulu Üyeliği, Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu Üyeliği ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Üyeliği görevleri ile ilçedeki TOKİ'de Yönetim Kurulu başkanlığı görevini halen yürütmektedir.

Yıldırım, evli ve iki çocuk annesi.

DİYARBAKIR KOCAKÖY'DE DE BAŞÖRTÜLÜ ADAY BAŞKAN SEÇİLDİ

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde, çocuk yaşta evlendirilen ve evliliği boyunca şiddet gören BDP'li başkan adayı Berivan Elif Kılıç kazandı.

Kılıç, belediye meclis üyeliği için başvurduğu BDP tarafından belediye başkan adayı gösterildi.

CHP, BAŞÖRTÜLÜ ADAYLARI SEÇİLEMEYECEK YERDEN GÖSTERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Akharım Beldesi'nde ve Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde başörtülü aday gösterdi.

Sandıklı'nın kapanmayan tek beldesi olan Harım'da mevcut başkan Nurettin Özdemir'in eşi Sevinç Özdemir belediye başkan adayı olarak gösterildi fakat seçilemedi.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT