1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ubeydullah Durna’nın Katilleri Hâlâ Bulunamadı
Ubeydullah Durna’nın Katilleri Hâlâ Bulunamadı

Ubeydullah Durna’nın Katilleri Hâlâ Bulunamadı

Ubeydullah Durna, Yüksekova’da BDP’lilerin Mustazaf-Der’e yönelik saldırısı sırasında silahla katledilmişti.

05 Mayıs 2012 Cumartesi 13:39A+A-

HAKSÖZ-HABER

5 Mayıs 2011’de Hakkâri Yüksekova'da çıkan olaylarda bir grubun Mustazaf-Der'e taşlı, sopalı, molotoflu saldırısı sonucu silahla vurulan Mustazaf-Der Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna hayatını kaybetmişti.

Aradan geçen bir yıla rağmen Durna’nın katilleri bulunamadı.

Ateş edenlerin; göstericilerin arasına karışan ve uzun namlulu silah kullanan kişiler olduğu belirtlidi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışma sonucu hayatını kaybeden PKK'lilerden Hakkari nüfusuna kayıtlı olan birinin cenaze töreni sırasında çıkan olaylar esnasında BDP/KCK’lı grup Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi’ne saldırmıştı.

Saldırıdan korunmak üzere derneğin çatısına çıkan dernek mensuplarına doğru kalabalığın içinden uzun namlulu silah kullanan kişilerce ateş açılmış ve bu sırada Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durba hayatını kaybetmişti.

Yüksekova'da son zamanlarda çıkan olaylarda göstericilerin arasına "uzun namlulu silah taşıyan kişilerin karıştığı" iddia edilmiş, Durna'yı gösteri sırasında vuranların da bu kişiler olduğu öne sürülmüştü. Yüksekova'da daha önce yaşanan sokak gösterilerinde de uzun namlulu silahlarla sağa-sola ateş açıldığı tespit edilmişti.

Mustazaf-Der, konu hakkında bugün yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Ubeydullah Durna kardeşimizin şehadetinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, onu hunharca katledenler yakalanmadı, yakalanmak istenmedi. Benzer olayların faillerini kısa süre içerisinde yakalayan güvenlik güçlerinin ne acıdır ki, bu elim olayın faillerini ortaya çıkarmak için hiçbir girişimde bulunmamış olması, vuku bulan bu hadisenin örtbas edilmek istendiğini göstermektedir.

Açıklamada ayrıca, “Camiamıza yönelik saldırıların failleri bulunmadıkça ve Ş. Ubeydullah Durna kardeşimizin katilleri ve işbirlikçileri ortaya çıkarılıp yargılanmadıkça, bu saldırıların sorumlularını devlet ve içindeki derin yapılar olarak bilmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum