1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Twitter’ın Boğaziçi duyarlılığı!
Twitter’ın Boğaziçi duyarlılığı!

Twitter’ın Boğaziçi duyarlılığı!

Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla oluşan gündeme uluslararası güçlerin ve medyanın şaibeli ilgisi sıcaklığını korurken Twitter da rektörlüğün hesabını askıya alarak cephedeki yerini aldı.

10 Mart 2021 Çarşamba 13:18A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu'yu rektör olarak atamasıyla başlayan eylemler, provokasyonlar ve gözaltılarla gündemden düşmeyen Boğaziçi Üniversitesi’nde yeni bir gelişme yaşandı. 

Üniversitenin rektörlüğüne ait Twitter adresine girmek isteyen sosyal medya kullanıcıları, hesabın askıya alındığını gördü.

Melih Bulu ismi rektörlük için doğru bir tercih miydi? Rektörün Cumhurbaşkanı tarafından atama yoluyla belirlenmesi doğru bir yöntem mi? Bu ve benzeri hususların son derece tartışmalı olduğunu daha önceki birçok haber ve analizimizde ifade etmiştik. Bununla birlikte Boğaziçi Üniversitesi merkezli gelişip yayılan eylemselliğin de aynı şekilde büsbütün masum ve şaibelerden uzak olmadığını da…

Dolayısıyla uluslararası güçlerin ve batılı medya odaklarının bu süreç boyunca Boğaziçi geriliminde takındığı tutum ne kadar şaibeliyse şimdi Twitter’ın üniversite rektörlüğüne ait hesabı askıya almasının da işgüzarlıktan öte bir anlam taşımadığını vurgulamak isteriz. Twitter bu tutumuyla medyada tarafsızlık ilkesine nasıl baktığını bir kez daha göstermiştir.

 

HABERE YORUM KAT