1. HABERLER

  2. HABER

  3. Twitter'dan Anlaşma İçin İlk Adım
Twitter'dan Anlaşma İçin İlk Adım

Twitter'dan Anlaşma İçin İlk Adım

Mahkeme kararlarını uygulamadığı içine erişime kapatılan Twitter, TİB ile anlaşmak üzere Türkiye'den bir avukata vekâlet verdi.

21 Mart 2014 Cuma 15:43A+A-

Mahkeme kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle TİB tarafından erişimi engellenen Twitter'in Türkiye ile anlaşmak üzere harekete geçtiği bildirildi.

Dün gece saatlerinde erişimi engellenen Twitter, ilk olarak Türkiye'den bir hukuk bürosuyla anlaştı ve Avukat Gönenç Gürkaynak'a vekâlet verdi. Gürkaynak'ın Ankara'ya gittiği ve TİB Başkanı Ahmet Cemaleddin Çelik ile görüşeceği bildiriliyor.

Erişim Yok

Twitter kullanıcıları, hesaplarına girmek istediklerinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile bazı mahkemelerin çeşitli kararları doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından koruma tedbiri uygulandığına ilişkin ekran görüntüsüyle karşılaştı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yapılan açıklamada, "Mahkeme kararlarının uygulanması hususunda tüm iyi niyet çabalarımıza karşılık Twitter bu kararlara duyarsız kalmış ve mahkeme kararlarını tanımamıştır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada "Vatandaşlarımızın ileride telafisi mümkün olmayacak mağduriyetlerinin önlenmesi için başka bir seçenek kalmadığından mahkeme kararları doğrultusunda Twitter'a erişimin engellenmesi tedbiri uygulanmıştır. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde mahkeme kararlarını uygulamakla yükümlüdür" denildi ve Türk mahkemelerinin kararlarına uyarak hukuka aykırı içerikleri çıkardığı takdirde, tedbir amaçlı uygulanan erişimin engellenmesine son verileceği kaydedildi.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT