1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Twitter’da doğru söyler partide şaşar! 
Twitter’da doğru söyler partide şaşar! 

Twitter’da doğru söyler partide şaşar! 

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Cumhuriyet’in ilk yılları için tek parti faşizmi ifadesini kullandıktan sonra geri adım attı!

28 Ocak 2023 Cumartesi 19:30A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP’nın muhafazakar açılımının ilk yansımalarından birisi muhafazakar camiaya mensubiyeti ile tanınan isimlere CHP kadrolarında yer verilmesiydi. Bu isimlerin başında ise Abdüllatif Şener ile Mehmet Bekaroğlu geliyordu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu iktidara yönelik eleştirilerini dile getirmek için muhafazakar-İslamcı kesimlerin alışık olduğu bir terkibi kullandı. Bekaroğlu sosyal medyada Cumhuriyet’in ilk yılları hakkında “tek parti faşizmi” ifadelerin kullandıktan sonra paylaşımını sildi.

115024941-berakoglutweet.webp

Sol-Kemalist çevreler için Mehmet Bekaroğlu’nun geri adım atması yeterli olmadı. Cumhuriyet “CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, AKP'nin seçim için kullandığı sloganı eleştirirken AKP'lileri aratmayacak bir ifadeye yer verdi.” spotu ile yaşananları haberleştirdi.

Herkes biliyor ki Bekaroğlu’nun “AKP’lileri” aratmayan sözleri gerçek düşüncelerini oluşturuyor. Ancak siyasetin kimliksiz zemininde her şeyin bir yolu bulunabiliyor... Sosyal medyada doğruları söyleyen Mehmet Bekaroğlu bu sebeple “parti kimliğine” uygun hareket etmek zorunda kaldığı için kendi kimliğinden taviz veriyor.

Türkiye’de tek parti faşizminin inşa ettiği sosyo-politik zemin en temelde bu kimliksizliği ortaya çıkartıyor. Dindar-muhafazakar çevreler ise karşıtına sığınarak var olmanın derdi içerisinde debelenip duruyorlar.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum