1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tutuklu 4 Savcı Sincan F Tipi Cezaevi'ne Nakledildi
Tutuklu 4 Savcı Sincan F Tipi Cezaevi'ne Nakledildi

Tutuklu 4 Savcı Sincan F Tipi Cezaevi'ne Nakledildi

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ile 3 savcı ve eski İl Jandarma Komutanı, Sincan F Tipi Cezaevi'ne nakledildi.

03 Ağustos 2015 Pazartesi 14:31A+A-

Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ve eski Adana İl Jandarma Komutanı ile 3 savcı, "ilk derece mahkemesi" sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılanacak.

Soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca ile ilgili yargılama süreci başlıyor.

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama için dosyayı Yargıtaya gönderdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşmasının ardından sanıklarla ilgili dosya, "ilk derece mahkemesi" sıfatıyla yargılamayı yapacak Yargıtay 16. Ceza Dairesine gönderilecek. 

Anayasal suçlara bakan Daire, duruşma gününü belirleyecek.

Yargıtay ceza dairelerinin "ilk derece mahkemesi" sıfatıyla verdiği kararların temyizen incelenmesi, Yargıtay Ceza Genel Kurulunca yapılıyor. 

Sanıklar Ankara'da 

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesince 8 Mayıs'ta tutuklanan savcılar Bağrıyanık, Şişman, Takçı ve Karaca, dün Adana F Tipi Cezaevinden Sincan F Tipi Cezaevine nakledildi. 

Kurmay Albay Çokay ise daha önce Adana Askeri Cezaevinden nakledildiği Ankara'daki askeri cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor

1 Ocak 2014'te Hatay'ın Kırıkhan ve 19 Ocak 2014'te Adana'nın Ceyhan ilçesinde MİT'e ait araçların durdurularak aranması nedeniyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca "Devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamak" suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Bağrıyanık, Şişman, Takçı, Karaca ile Çokay hakkında hazırlanan iddianamede, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ve "devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

AA

HABERE YORUM KAT