1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Türkmenlerden Suriye’de Ateşkes Açıklaması
Türkmenlerden Suriye’de Ateşkes Açıklaması

Türkmenlerden Suriye’de Ateşkes Açıklaması

Suriye Türkmen Meclisi'nden Usame Solak, Suriye'de uygulanacak ateşkesle ilgili Bayırbucak Türkmenleri olarak endişe taşıdıklarını belirtti.

26 Şubat 2016 Cuma 16:25A+A-

Solak, AA muhabirine, Suriye'ye yönelik önceki yıllarda da benzer girişimde bulunulduğunu ancak başarılı sonuç alınamadığını söyledi.

En önemli konunun terör listesine alınan ve ateşkes dışı kalacak gruplar olduğunu vurgulayan Solak, "DAEŞ ve Nusra ile bazı gruplar terör listesine alındı ancak rejimin yanında savaşan Irak ve İran milisleri ile Hizbullah örgütü neden terör listesine alınmadı? Ayrıca PYD etnik temizlik yapmasına rağmen neden bu listeye alınmıyor? Müzakere Yüksek Komisyonu Başkanı Riyad Hicab'ın açıklamalarını destekliyoruz. Bayırbucak Türkmenleri olarak endişelerimiz var" ifadelerini kullandı.

Suriye'de hangi grubun nerede savaştığını tüm dünyanın bildiğini ve izlediğini belirten Türkmen temsilci, buna rağmen Rusya'nın DAEŞ bahanesiyle kendilerine saldırdığına dikkati çekti.

Ateşkesin uygulanabilirliğinin iyi denetlenmesi gerektiğini anlatan Solak, "Ateşkesi denetleyenler ABD ve Rusya olacak. Rusya zaten bizi vuruyor. Bu denetim nasıl sağlanacak? Esed ve Rusya Türkmendağı'nı ya da Suriye'deki diğer muhalifleri, DAEŞ ve Nusra bahanesiyle vurursa uluslararası toplum nasıl tepki gösterecek? Bu konu da da tereddütlerimiz var. Onlar uydukları sürece biz bu ateşkese uyan taraf olacağız. Bunu görmek için saatler kaldı. Bekleyip göreceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT