1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Türkmen Dağı'ndaki Çadır Kentler Bombalandı
Türkmen Dağı'ndaki Çadır Kentler Bombalandı

Türkmen Dağı'ndaki Çadır Kentler Bombalandı

Rusya ve Esed rejimi Bayır-Bucak'da muhaliflerin elinde kalan birkaç köyden biri olan ve çadır kentin bulunduğu Yamadi'yi ağır şekilde bombaladı.

31 Ocak 2016 Pazar 18:45A+A-

Rusya ve Esed rejiminin Bayır-Bucak bölgesine düzenlediği saldırılar devam ediyor. 30 Eylül’de başlayan yoğun saldırılar Türkiye sınırının birkaç yüz metre ötesine kadar gelmiş durumda. Bölgenin neredeyse tamamen düşmesinin ardından halk Türkiye sınırındaki Yamadi bölgesine sığınmış durumda. Buradaki sivil sayısının 20.000 bine yakın olduğu olduğu ifade diliyor.

O kamplardan biri de Obin Kampı. Obin, Türkmen Dağı’nın en önemli giriş yollarından biri. Hava saldırıları ve havan atışlarıyla hem sivil halkın yıldırılması ve bölgeden  göç ettirilmesi hem de Türkmen Dağı ile olan bağlantının tamamen kesilmesi hedefleniyor. Bugün bu bölge 4 füze ile vuruldu.

Bölgeden elimize ulaşan videoda çadır kentlerin patlayıcılı bombalar ile vurulduğu görülüyor. Sığınacak başka yeri olmayan halk Hırbıtticouz  bölgesine çekilmiş durumda ve bir şekilde Türkiye’ye geçmeye çalışıyor.

Ayrıca bu akşam 1000 aile ve 3 bine yakın sivil Yamadi'den Türkiye'ye giriş yaptı. Hala binlerce kişi Türkiye'ye girmek için sınırda bekliyor.

(Suriye Haber Ajansı)

Saldırı sonrası çadır kentin durumu:

yamadi1.jpg

yamadi2.jpg

yamadi3(5).jpg

HABERE YORUM KAT