1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Türkiye'nin Yaptırım Uyguladığı Amerikalı Bakanlar
Türkiye'nin Yaptırım Uyguladığı Amerikalı Bakanlar

Türkiye'nin Yaptırım Uyguladığı Amerikalı Bakanlar

Türkiye ABD'nin hangi bakanlarına yaptırım kararı uygulayacak? Türkiye'nin yaptırım uygulama kararı aldığı ABD'li bakanların isimleri ne? Yaptırım kararı alınan ABD'li bakanların Türkiye'de mal varlıkları var mı?

04 Ağustos 2018 Cumartesi 23:14A+A-

Türkiye ile ABD arasında misyoner rahip Brunson'un tutukluluğu nedeniyle başlayan kriz giderek daha da tırmanıyor. ABD'nin Brunson'un tutukluluğu nedeniyle Türkiye'ye karşı yaptırım karar alması, Ankara'dan benzer bir misillemeyle karşılık buldu. ABD, Türk Adalet Bakanı Abdullah Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya karşı yaptırım kararı almıştı. Türkiye de benzer bir misillemeyle ABD Adalet Bakanı Jeff Session ile ABD İçişleri Bakanı John Kelly'ye yaptırım kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da AK Parti Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ABD yaptırımlarına karşı attığı adımı açıkladı.

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin de ABD'nin yaptığı gibi yaptırım kararı aldığını söyledi. Erdoğan, Amerikalı iki bakanın Türkiye'de, varsa, mal varlıklarına el konulacağını ifade etti. Erdoğan'ın bu açıklamasıdan sonra gözler Amerikalı bu iki bakana çevrildi. Peki Türkiye ABD'nin hangi bakanlarına yaptırım kararı uygulayacak? Türkiye'nin yaptırım uygulama kararı aldığı ABD'li bakanların isimleri ne? Yaptırım kararı alınan ABD'li bakanların Türkiye'de mal varlıkları var mı?

Türkiye'nin ABD yönetimine misilleme olarak yaptırım kararı aldığı Amerikalı bakanların isimleri şöyle: ABD Adalet Bakanı Jeff Session ve ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly.

Peki bu iki ismin Türkiye'de mal varlıkları var mı? Kesin olmamakla birlikte şu ana kadar Türkiye'de bu iki ismin mal varlıklarının olduğuna dair bir kanıt bulunamadı.

Ancak Türkiye, ABD'nin Türk bakanlara karşı uyguladığı, "Bu iki isimle her türlü ilişki yasaklanacak" kriterini aynı şekilde uygulayarak etkili bir adım atabilir.

- John Kelly

ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly, 11 Mayıs 1950 tarihinde Boston'da dünyaya geldi. 2017 yılında Donald Trump tarafından göreve getirildi.  Kelly, Ulusal Savaş Koleji'nde liseyi, Georgetown Üniversitesi'nde lisansını Boston Massachusetts'te ise yüksek lisansını tamamladı.

Kelly'nin farklı konularda çok sayıda kitabı bulunuyor.

- Jeff Sessions (Sol başta yemin eden kişi)

Türkiye'nin yaptırım kararı aldığı bir diğer isim ise ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions. Tam adı Jefferson Beauregard Sessions III olan Sessions, 24 Aralık 1946 tarihinde Alabama'da dünyaya geldi. Dünya bu ismi, Donald Trump'ın, "Beni hayal kırıklığına uğrattı" şeklindeki açıklamasından hatırlıyor. Trump bu sözleri, Sessions'ın Rusya-Trump ilişkisiyle ilgili soruşturmaları sonlandırmamasına kızarak sarf etmişti.

IRKÇILIĞINDAN DOLAYI YARGIÇ OLAMAMIŞTI

Sessions ile ilgili elimizde olan en ilginç bilgilerden biri onun aşırı ırkçı biri olarak tanınmasıdır. Öyle ki, Sessions bu özelliği nedeniyle Federal Yargıç olamamıştı.

Göç karşıtı duruşuyla da bilinen Jeff Sessions, ADB'de başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı olarak başkanlık yarışına giren Donald Trump'ın yanında duran ilk isimlerdendi.

Ancak Sessions'ın, Trump'ın seçim kampanyası sırasında Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergei Kislyak ile iki kez görüştüğü ortaya çıkmıştı. (Sabah)

HABERE YORUM KAT