1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkiye'nin İlk Başörtülü Rektörü Oldu
Türkiye'nin İlk Başörtülü Rektörü Oldu

Türkiye'nin İlk Başörtülü Rektörü Oldu

DÜ Genel Sekreteri Eyigün: Başörtüsü takmayı uzun süredir gönlünden geçiriyordu.

10 Nisan 2014 Perşembe 23:15A+A-

Dicle Üniversitesi (DÜ) Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, başörtüsü takan DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile çektirdiği hatıra fotoğrafını sosyal medyada paylaştı.

Prof. Dr. Eyigün, Rektör Prof. Dr. Saraç'ın başörtüsü takmayı uzun süredir gönlünden geçirdiğini söyledi.

Prof. Dr. Saraç'ın, aldığı karar doğrultusunda ilk kez bugün başörtüsü ile makama gelmesinin kendileri için de sürpriz olduğunu ifade eden Prof. Dr. Eyigün, şöyle konuştu:

"Kendisini şimdi hazır hissettiğini düşünüyoruz. Daha önce başörtüsü kamusal alanda yasaktı. Başörtüsü kullanımı serbest olunca bazı milletvekillerinin de başörtüsü ile Meclise girmesine olanak sağlanmasıyla kamuoyunun da başörtüsüne bakışı normalleşti. Hocamız, biraz da kendisini ön plana çıkarıp üniversiteye zarar gelmemesi için bu arzusunu ötelemişti. Hocamızda bugün yıllardır özlemini duyduğu, çok arzu ettiği bir şeye kavuşmuş olmanın mutluluğu ve huzuru var. Böylece rektörümüz Türkiye'nin ilk başörtülü rektörü oldu."

Saraç'ı odasına girdiklerinde başörtüsü ile görünce çok şaşırdıklarını belirten Eyigün, hatıra olması için kendisiyle çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaştıklarını dile getirdi.

AA

HABERE YORUM KAT

5 Yorum