1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Türkiye'nin gazeteci çöplüğünden yepyeni nefret söylemleri
Türkiye'nin gazeteci çöplüğünden yepyeni nefret söylemleri

Türkiye'nin gazeteci çöplüğünden yepyeni nefret söylemleri

- Fatih Altaylı Türkiye'ye sığınan Suriyeli ve Pakistanlılar hakkında "insan çöpü" ifadesini kullandı.

10 Mayıs 2022 Salı 21:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye'de birçok alanda yozlaşmadan bahsediyor ve hayıflanıyoruz ama son zamanlarda en çok can yakanlardan biri medya sektörü oluyor.

Özellikle son günlerde gündemi daha fazla meşgul eden muhacir/mülteci meselesi üzerine ileri-geri her konuşma yapılagelirken, kerameti kendinden menkul köşebaşlarına çöreklenen bazı gazeteci sıfatlı isimler arsızlıkta zirve yapıyor.

Son olarak Habertürk'te sunucusu olduğu program sırasında Suriye ve Pakistan'dan Türkiye'ye göç etmiş insanlar hakkında "çöp" kelimesini kullanmaktan çekinmeyen bir gazeteci bozuntusu ülke medyasının ne kadar pislik saçtığının açık bir göstergesi oldu.

Teketek'in sabıkalı sunucusu Fatih Altaylı isimli şahıs yayın sırasında galiz sözleri kullanırken konukları Prof. Dr. Mehmet Şahin, Faruk Acar ve Nevzat Çiçek de susup dinledi:

"Bizim 70 senede oluşturduğumuz kent kültürünü bir günde yerle bir ediyor gelenler. Suriye'nin Pakistan'ın düzgünü gelmiyor ki buraya. Pakistan'da tutunamayan buraya geliyor, Suriye'de tutunamayan buraya geliyor. Avrupa'dan çöp ithal ediyoruz ya buradan da insan çöpü ithal ediyoruz. Kusura bakmasın kimse bu lafım için ama hakikaten oranın en dipte kalmış kültürel yapısını alıyoruz."

Evet kusura bakmıyoruz çünkü ortada "olur böyle şeyler" denilip geçilecek bir kusur yok., Bilakis ortada insanlığa karşı işlenmiş sistematik bir saldırı, yüz kızartıcı koskoca bir günah var. Umuyoruz ki bir gün gelir de işini layığıyla yapan, seviyeli, insani değerlere sahip gazeteciler de görürüz de vaktimizi Altaylı gibi nefret ve düşmanlık üretmeyi karakter edinmiş operasyonel tiplerle heba etmeyiz.

Hiç kimseye sır değil; Altaylı'nın bütün ahlaki değerleri paspas eden, hakaretten küfüre uzanan yazı ve konuşma geleneği yeni de değil zaten...

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum