1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Türkiye'nin Esed rejimi ile YPG'ye ait üssü vurduğu iddia edildi
Türkiye'nin Esed rejimi ile YPG'ye ait üssü vurduğu iddia edildi

Türkiye'nin Esed rejimi ile YPG'ye ait üssü vurduğu iddia edildi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada TSK'nın Kobani yakınlarında Suriye ordusuna ait askeri üssü vurduğu, en az 19 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

16 Ağustos 2022 Salı 20:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ordusuna ait bir noktayı vurduğunu, saldırıda 20'ye yakın kişinin öldüğünü öne sürdü.

Euronews'in haberine göre, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi TSK'nın Kobani'ye bağlı Jargil köyünde Suriye yönetimine ait bir askeri üssü vurduğunu duyurdu.

Türkiye'ye ait savaş uçaklarının bombaladığı merkezde 20'ye yakın yaralı ve can kaybı olduğunu öne süren Gözlemevi, can kayıplarından 19'unu kendi kaynaklarına doğrulattığını belirtti.

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ve can kaybının artabileceği belirtiliyor.

Fransız haberi ajansı AFP ise Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırarak yayınladığı haberde, Türk ordusu ile bölgede konuşlu YPG arasında iki gündür yoğun çatışmaların yaşandığını duyurdu. Rudaw'ın belirttiğine göre de TSK sabah itibariyle YPG'ye ait mevzileri vurmaya başlamıştı.

AFP'ye konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdül Rahman, saldırıda ölenlerin asker mi veya sivil mi olduklarına dair net bir bilgiyi henüz edinemediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum