1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Türkiye'nin En Büyük Müzesi"ne PKK Darbesi!
"Türkiye'nin En Büyük Müzesi"ne PKK Darbesi!

"Türkiye'nin En Büyük Müzesi"ne PKK Darbesi!

PKK'nın son dönemde artan saldırıları, açıldığında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan "Türkiye'nin en büyük müzesi" özelliği taşıyan Şanlıurfa'daki Haleplibahçe Müze Kompleksi’ne ilginin azalmasına neden oldu.

31 Ağustos 2015 Pazartesi 13:42A+A-

"Son Bir Ayda Ziyaretçi Oranının Altına Düştük"

Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzenin açıldığı ilk ay yoğun ilgiyle karşılaştıklarını söyledi.

Açılış sonrası bir pazar günü 50 bin kişiyi ağırlayarak rekor kırdıklarını ifade eden Ercan: "Müzenin günde kaç ziyaretçi ağırlayabileceğini de bu sayede görmüş olduk, ancak son bir ayda ziyaretçi oranının altına düştük." şeklinde konuştu.

Ercan, şu anda kompleksi günlük ortalama 500 kişinin ziyaret ettiği bilgisini paylaştı.

“En Büyük Sıkıntımız Bölgedeki Terör Saldırıları”

Ziyaretçilerin büyük kısmını yöre halkının oluşturduğuna dikkat çeken Ercan: "İnşallah bölgemizde sükûnet ve huzur hâkim olur. Müzemizden beklentilerimiz çok yüksek. Bizim şu an en büyük sıkıntımız, bölgedeki terör saldırıları. Bu olayların sona ermesi için duâ ediyoruz. İnşallah tekrar o huzurlu günlere kavuşuruz." ifadesini kullandı.

Bölgede turizmin yakaladığı ivmenin aynı yerden devam etmesini arzuladıklarını dile getiren Ercan, Güneydoğu'nun kalkınmasında turizmin çok önemli olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT